lockdown activiteiten

We kunnen allemaal niet wachten tot deze corona crisis voorbij is, tot het moment dat we allemaal gevaccineerd zijn en we er weer op uit kunnen om leuke dingen te doen. Eigenlijk willen we allemaal dat het leven weer wordt zoals dat was voor de Corona uitbraak, is het niet voor jezelf, dan is het wel voor je kinderen. Voor hen is het namelijk ook zwaar: ze kunnen niet naar pretparken of binnenspeeltuinen, opa en oma is vaak ook geen optie en bij echte pech, moeten ze ook nog eens in quarantaine. Gelukkig kun je vanuit huis ook genoeg leuke dingen bij en daar helpen we je mee!

Print werkjes, raadsels, kleurplaten en strips uit

Het eerste dat je moet doen is zorgen dat je een werkende printer hebt met inkt, of dat nu een HP 21 cartridge is of een andere. Tegenwoordig kun je online namelijk enorm veel kleurplaten, raadsels, strips en andere zaken vinden die leuk zijn om met je kinderen te doen. Een beetje vergelijkbaar met de vakantieboeken die wij vroeger op vakantie mee kregen. Je kunt de meest uiteenlopende dingen uitprinten om samen aan te gaan werken.

Zet een speurtocht uit… in huis!

Elk kind houdt van een speurtocht en waarom zouden die altijd maar in het bos moeten zijn? Je kunt namelijk op verschillende manieren een leuke speurtocht uitzetten in je huis. Je kunt de route aangeven met pijlen, ballonnen of stukjes lint. Hang op verschillende plekken opdrachten op, waarbij de uitkomst bijvoorbeeld tot een letter leidt. De kinderen moeten dan de hele route lopen om het woord te kunnen maken. Ook kun je ze hier na afloop een diploma voor geven, iets wat het enthousiasme voor de volgende speurtocht alleen maar meer aanwakkert.

Gebruik allerhande spullen om een samen een tent te bouwen

Je kunt heel makkelijk een tent bouwen in de woonkamer met spullen die voorhanden zijn zoals dekens, stoelen en tafels. Leg een berg kussens in de tent voor het knusse gevoel en je zult zien dat kinderen hier uren in kunnen zitten. Met een beetje geluk nodigen ze je zelfs uit op de koffie! Op deze manier creëer je ook een plek waar je kind zich in kan terugtrekken als het even teveel wordt… voor jou, of voor je kind.

Door admin