bruiloft

Leuk! Je bent uitgenodigd voor een trouwerij van één van je dierbaren. Het maakt eigenlijk niet uit of dit een ver familielid is of een broer of zus. Een huwelijk is altijd fantastisch om te bezoeken. Een goed moment om weer eens iedereen te spreken en natuurlijk het bruidspaar te feliciteren. Als gast op een bruiloft hoef je niet veel meer te doen dan te genieten. Je zou denken: met de benen omhoog zitten en kijken naar alles wat gaat gebeuren. Zo simpel is het echter niet. Want geloof het of niet, er worden nog genoeg ‘fouten’ gemaakt door gasten op een bruiloft. In dit artikel de veelgemaakte fouten van gasten volgens bruidsparen.

Een ‘bijzonder’ huwelijkscadeau meenemen

Huwelijkscadeaus mogen natuurlijk niet ontbreken als je wordt uitgenodigd voor een bruiloft. Hoewel dat niet verplicht is, nemen de meeste mensen toch wel iets mee. Dat kan een kleinigheidje zijn of een wat groter cadeau. Vroeger was het heel normaal om vanuit huis te trouwen. Mensen kregen dan ook doorgaans spullen voor hun uitzet op hun bruiloft. Inmiddels wonen de meeste stelletjes al geruime tijd samen voordat ze in het huwelijksbootje stappen en zijn deze cadeaus dan ook niet meer zo vanzelfsprekend. Maar wat geef je dan?

In de meeste gevallen wordt er geld gegeven. Een kleine bijdrage nog voor de bruiloft. Maar er zijn ook verhalen van mensen die wel heel erg outside the box dachten toen ze een huwelijkscadeau kochten. Zo zijn er verhalen van gasten die met seksspeeltjes verschenen. En dit terwijl het kersverse echtpaar hier echt niet van gediend was. Met dergelijke ‘bijzondere’ cadeaus is het oppassen geblazen. Er zijn stelletjes die het fantastisch vinden. Als je dit echter niet zeker weet, kun je het beter op safe spelen en met een mooi persoonlijk cadeau of een geldbedrag verschijnen.

Iemand extra meenemen

Een bruiloft kost veel geld. Bovendien moet er rekening worden gehouden met het aantal gasten voor de locatie, het eten en het drinken. Daarom willen bruidsparen vaak ruim van tevoren weten wie er komen en wie afzeggen. Het is dus compleet not done wanneer jij op het laatste moment besluit om een extra iemand mee te nemen. Zeker wanneer dit iemand is die geheel nieuw is voor het bruidspaar.

Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Als broer of zus van het bruidspaar kan je niet ontbreken. Als je dan net een maand geleden een nieuwe relatie hebt gekregen, dan is het misschien wel vanzelfsprekend dat hij of zij mee komt. Zorg er wel voor dat je dit vraagt aan het bruidspaar. Doe het nooit zonder dat zij dit weten. Daar is zeker niet ieder bruidspaar van gediend.

Geen dresscode volgen

Er zijn veel bruidsparen die tegenwoordig op de kaart aangeven hoe mensen zich moeten kleden. Het zou immers gek zijn als de één in een korte broek verschijnt en de ander in een driedelig kostuum. Soms wordt er zelfs een kleur opgegeven zodat iedereen één mooi geheel vormt. Het is belangrijk dat je deze dresscode volgt. Deze is immers niet voor niets op de kaart gezet. Draag in elk geval nooit wit als de bruid dit al draagt. Deze kleur is altijd gereserveerd voor de bruid alleen. 

Door admin