survival tools

Ga je binnenkort op survival? Dan is het belangrijk om jezelf goed voor te bereiden. Dit doe je niet alleen door te oefenen, maar ook door voor de juiste uitrusting te zorgen. Als je nog niet eerder aan een survival hebt deelgenomen, weet je mogelijk niet wat je allemaal nodig hebt. Daarom bieden wij je de helpende hand. In deze tekst zetten we 3 survival tools op een rijtje die je niet kunt missen als je op survival gaat.

1. Zakmes

Wanneer je op survival gaat, is het verstandig om een zakmes bij je te hebben. Deze tool komt in veel verschillende situaties van pas. Allereerst kun je ermee door allerlei verschillende materialen snijden, waaronder takken en bebossing. Hierdoor kun jij je niet alleen een weg banen door de natuur, maar je kunt ook een schuilplaats bouwen met de afgesneden takken en bebossing. Ten tweede maakt een zakmes het mogelijk om jezelf te verdedigen tegen wilde dieren. Tot slot biedt een zakmes uitkomst bij het bereiden van eten. Je kunt jouw maaltijd er bijvoorbeeld mee in kleine stukjes snijden.

Ben je overtuigd van de voordelen? Dan wil je zelf mogelijk wel een zakmes kopen. Koop nooit het eerste het beste mes dat je tegenkomt, want zakmessen verschillen behoorlijk van elkaar. Verdiep je daarom eerst in zakmessen, zodat je weet wat het beste zakmes voor een survival is. Op deze manier voorkom je dat je in bepaalde situaties geen beroep kunt doen op jouw zakmes.

2. Multitool

Naast een zakmes kun je een multitool eigenlijk ook niet missen als je op survival gaat. Zoals de naam je mogelijk al doet vermoeden, bestaat een multitool uit verschillende tools. Dit hulpmiddel heeft onder meer een aantal kleine messen, waardoor je ermee door verschillende materialen kunt snijden. Hier houdt het niet bij op, want de meeste multitools beschikken bijvoorbeeld ook over een schroevendraaier, een schaar en een flessenopener. Hierdoor kun je dit gereedschap niet alleen op survival gebruiken, maar ook in het dagelijks leven.

Een multitool is zo ontworpen dat je hem makkelijk met je mee kunt dragen. Bovendien kun je makkelijk en snel switchen tussen de verschillende tools. Sommige mensen kopen een multitool in plaats van een zakmes, maar dit is niet altijd verstandig. Multitools beschikken weliswaar over één of meerdere messen, maar deze zijn een stuk kleiner dan een zakmes. Hierdoor kan het je meer moeite kosten om door bepaalde materialen heen te snijden dan met zakmessen.

3. Zaklamp

Tot slot mag een zaklamp ook niet ontbreken als je op survival gaat. Dit is zeker het geval als jij je ook in het donker in de natuur begeeft. Met een zaklamp zorg je namelijk voor licht in de duisternis. Schakel je de lamp in? Dan zie je onder meer waar je loopt. Bovendien helpt een zaklamp je om je een weg te banen door de natuur als het donker is. Net als zakmessen zijn zaklampen er ook in allerlei soorten en maten. Koop niet de eerste zaklamp die je tegenkomt, maar neem de tijd om er eentje te vinden.

Door admin