skincare

Een goede huidverzorgingsroutine is zo goed als de producten die je gebruikt. Hoewel producten van goede kwaliteit ervoor kunnen zorgen dat de huid er nu en in de toekomst beter uitziet, kunnen producten van slechte kwaliteit ineffectief zijn en zelfs schade aanrichten. In deze blog leggen we alles uit over het belang van hoogwaardige huidverzorging en gezichtsproducten van merken als Lancome en Biodermal.

Waarom is een goede huidverzorging belangrijk?

Goede huidverzorging is belangrijk om verschillende redenen. Zo helpt het je huid in goede conditie te blijven: je verliest de hele dag huidcellen, dus het is belangrijk om je huid glanzend en in goede conditie te houden. Een effectieve routine kan acne helpen voorkomen, rimpels behandelen en ervoor zorgen dat de huid er op zijn best uitziet.

Bij een goede huidverzorging zal de huid er jonger uitzien: naarmate je ouder wordt, veranderen de cellen van de huid langzaam, waardoor deze er doffer en minder stralend uitzien. Het gebruik van een hoogwaardige huidverzorgingslijn kan helpen dode huidcellen te verwijderen, zodat het lichaam ze zal vervangen door nieuwere, jeugdige cellen.

Voorkomen is gemakkelijker dan corrigeren

Het voorkomen van huidproblemen is gemakkelijker, en goedkoper, dan proberen ze in de toekomst op te lossen. Ook je zelfvertrouwen krijgt een boost als je huid er beter uitziet… je voelt je je beter over jezelf en je hebt meer zelfvertrouwen.

De volgende componenten kunnen zorgen voor een goede, effectieve huidverzorgingsroutine:

 • Reinigingsmiddel: Was je gezicht voorzichtig met een product dat speciaal voor het gezicht is ontworpen. Als je een droge huid hebt, kies dan een reinigingsmiddel zonder alcohol, en als je een vette huid hebt, zoek dan naar een olievrije reiniger. Spoel daarna af met warm water.
 • Toner: Dit wordt gebruikt na het wassen van je gezicht en het helpt de huid glad en kalm te maken en voedingsstoffen te herstellen.
 • Moisturizer: Moisturizers moeten elke keer dat je je gezicht wast worden gebruikt, zelfs als je een vette huid heeft. Als je dit type huid hebt, kies dan voor een olievrij of gel product.
 • Zonnebrandcrème: Zelfs als je moisturizer een zonnebrandcrème heeft, kan het nog steeds goed zijn om een aparte zonnebrandcrème te gebruiken, zelfs als het bewolkt is. Kies er een die een goede bescherming biedt en een factor van minimaal 30 heeft.
 • Exfoliator: Exfoliators zijn optioneel en kunnen worden gebruikt na een reinigingsmiddel maar vóór een vochtinbrengende crème. Ze mogen maximaal één of twee keer per week worden gebruikt.
 • Serum: Een serum kan helpen bij het aanpakken van specifieke problemen, zoals verbrandheid.

Welke voordelen bieden hoogwaardige huidverzorgingsproducten?

 • Hoogwaardige ingrediënten: vergelijkbaar met de voordelen die gezonde voeding voor het lichaam biedt, kunnen hoogwaardige huidverzorgende ingrediënten de huid verbeteren.
 • Bescherming
 • Helpen bij het bestrijden van de effecten van veroudering: zoals rimpels en zonnevlekken

Zelfs als kwaliteitsproducten in sommige gevallen meer kosten, zijn ze het geld meer dan waard. Als je namelijk ineffectieve producten gebruikt, verspil je geld. Hoogwaardige huidverzorgingsproducten zijn verfijnder, met minder bacteriën en onzuiverheden.

Waarom zou je huidverzorgingsproducten van slechte kwaliteit moeten vermijden?

Huidverzorgingsproducten van slechte kwaliteit hebben meer kans om de volgende negatieve effecten te veroorzaken:

 • Ineffectieve resultaten
 • Infecties
 • Allergische reacties zoals huiduitslag
 • Problemen verergeren door poriën te verstoppen, puistjes te veroorzaken, etc.

Door admin