Ruka, Finland- January 10, 2019: Skiers and snowboarders in the ski slopes of Ruka ski resort in windy frozen day.

Ben je een wintersportfanaat en heb je de Alpen al wel uitgespeeld? Tijd voor een uniek avontuur in Fins Lapland. Het gebied heeft zoveel meer te bieden dan fijne pistes. IJsvissen, een huskysafari, een bezoekje aan een rendierboerderij en het spotten van het Noorderlicht… Laat je verrassen door alle winterse activiteiten in dit bijzondere gebied. Wij geven je hier alvast een voorproefje!

Zo’n 8 maanden skiseizoen

Fins Lapland wordt steeds populairder als wintersportbestemming en dat is niet voor niets. De afgelopen jaren werd er flink geïnvesteerd in pistes en skiliften. Met name het gebied Ruka-Kuusamo is een echte aanrader als het gaat om de ideale sneeuwvakantie, met tal van activiteiten en een skigebied voor zowel beginners als gevorderden.

In Fins Lapland geniet je van oktober tot mei van het wintersportseizoen. Heel flexibel dus! En als je er dan toch bent, maak dan zeker een selectie uit onderstaande aanraders.

Top 3 activiteiten in Fins Lapland

We zetten graag een aantal topactiviteiten voor je op een rijtje!

1. Spotten van het Noorderlicht

Een uniek schouwspel van kleuren en licht, dat beleef je alleen in het Noorden. Boek minimaal vijf dagen Fins Lapland, want deze periode wordt vaak aangehouden om minimaal een keer het Noorderlicht te kunnen zien. Je hebt nooit garantie, maar daarvoor is de NoorderlichtApp in het leven geroepen! Hier check je de huidige status van het spotten van het Noorderlicht.

2. Husky- of rendiersafari

Als je in Lapland bent dan zou je toch minimaal een van deze twee moeten doen. Husky’s trekken met meerderen de slee voort op relatief hoge snelheid. Met de rendiersafari geniet je rustig vanuit je slee van het mooie uitzicht.

3. Met de sneeuwscooter naar een andere activiteit, zoals ijsvissen of rendierboerderij

Vergeet de jet-ski, want in Fins Lapland race je met de sneeuwscooter heerlijk door de sneeuw! Het leuke aan de sneeuwscootertocht is dat deze activiteit vaak te combineren is met een ander uitje, zoals een bezoekje aan een rendierboerderij of vissen in het ijs. Zo’n excursie, bijvoorbeeld om te gaan ijsvissen, komt vaak met een heel programma waarbij je ook voorzien wordt van warme drankjes.

Waar verblijven in Fins Lapland?

In Fins Lapland heb je diverse verblijfsmogelijkheden. Onze aanrader om het échte Lapland gevoel te beleven, is verblijven in een Mökki. Dit is een authentiek Fins vakantiehuisje dat veelal verhuurd wordt door de Finnen zelf. Ze verblijven er zelf enkele weken van het jaar en voor de rest verhuren ze het voor toeristen. Ze zijn op diverse locaties te vinden, zowel dichtbij het wintersportgebied, als wat verder achteraf. Klaar om te gaan? Pak je koffer (hier lees je nog een aantal inpaktips) en ga voor deze bijzondere droomreis!

Door admin