koffer-inpakken-tips

Of je nu op vakantie gaat of een weekendje weg, zo af en toe moet je een koffer inpakken. En dat lijkt makkelijker dan het is. Zo ben je bijvoorbeeld aan een limiet gebonden qua formaat en gewicht. Bovendien wil je niks vergeten. Hoe pak je nou zo slim mogelijk een koffer in? 

1. Niks vergeten

Maak een lijstje dat je jaarlijks gebruikt. Zo vergeet je bijna nooit iets. Elk jaar pas je het lijstje naar wens aan. 

2. Lichtgewicht koffer

Vergeet niet dat je koffer ook gewicht heeft. Hoe lichter de koffer, hoe meer spullen je mee kunt nemen!

3. Combinaties

Natuurlijk wil je van alles wat meenemen, maar kijk vooral naar wat je met elkaar kunt combineren. Dat ene shirt staat mooi bij die broek én die rok? Dan heb je alvast twee setjes mee.

4. Wat heb je nodig?

Kijk goed naar het weerbericht, wat heb je nodig daar? Is er de hele week 30 graden voorspeld, dan hoef je geen warme trui mee. Wordt het regenachtig, dan zijn sokjes en een jas misschien handig.

5. Oprollen

Wist je dat je alles op kunt rollen? Onderbroeken, sokjes, T-shirts, zelfs je truien kun je het meest optimaal in je koffer stoppen door ze op te rollen. 

6. Leestips

Tien dikke boeken passen meestal niet in je koffer. Neem daarom het liefst een e-reader mee. Koop een paar boeken digitaal in en je vermaakt je op vakantie zeker!

7. Schoenen

Schoenen zijn natuurlijk hartstikke nodig op vakantie. Heb je weinig ruimte in je koffer? Stop dan ook vooral wat in je schoenen. Je sokjes bijvoorbeeld.

8. Vloeistoffen mee?

Ga je vliegen? Denk dan vooral aan de richtlijnen voor het meenemen van vloeistoffen. Wat mag wel en wat mag niet? En hoeveel mag je meenemen?

9. Wegen!

Ben je aan een maximaal gewicht gebonden? Weeg dan thuis alvast je koffer. Ben je van plan veel souvenirs te kopen, houd daar dan op de heenweg alvast rekening mee!

Door admin