tuinset

De zomer is weer aangebroken. Een heerlijke tijd om lange dagen te genieten van het mooie weer. Heb je de tuinmeubels al uit de schuur gehaald? Zitten ze nog goed of zijn ze aan vervanging toe? Misschien heb je vastgesteld dat je eigenlijk wel nieuwe tuinmeubels zou kunnen gebruiken. Maar wat zijn de trends van tegenwoordig? Lees verder voor alle mogelijkheden op gebied van tuinmeubels.

Hout

Een nieuwe trend op gebied van tuinmeubels is hout. Denk dan aan grote tafels gemaakt van hout waaraan de hele familie kan eten. Het blad van deze tafels wordt gemaakt van grove planken hout, vaak in combinatie met poten van metaal. Dit geeft een stoere maar ook warme sfeer, en is bovendien goed te combineren met tuinstoelen van verschillend materiaal.

Teak hout

Teak is nog steeds een zeer populair houtsoort voor tuinmeubels. Een tafel of tuinstoelen van teak hebben een warme uitstraling. Bovendien is het materiaal, afkomstig uit Zuidoost-Azië, makkelijk te onderhouden en duurzaam.

Aluminium

In tegenstelling tot hout zijn tuinmeubels van aluminium zeer licht en daarom makkelijk te verplaatsen. Aluminium meubels zijn een goede keus als je bijvoorbeeld een balkon hebt, of weinig ruimte om te zitten in de tuin. De meubels geven een moderne look, ze roesten niet en zijn makkelijk schoon te houden. Helaas zijn ze door het lage gewicht ook vatbaarder voor storm of wind. Berg je meubels in zo’n geval altijd op, of zet ze vast.

Wicker

Ben je het liefst de hele dag buiten in de zomer? Heb je veel ruimte in de tuin? Een mooie ruime loungebank is dan de beste keus voor jou op het gebied van tuinmeubels. Loungebanken worden over het algemeen gemaakt van wicker. Dit materiaal is een kunststof wat lijkt op rotan. Dit wordt om een frame van aluminium bevestigd. Dit zorgt voor een loungebank met een moderne, maar ook warme look. Een paar mooie kussens maken de bank helemaal af.

Wicker is enorm gebruiksvriendelijk, je kunt de bank het hele jaar buiten laten staan. Bovendien is het materiaal heel eenvoudig schoon te maken.

Kunststof

Tuinmeubels van kunststof zijn nog altijd zeer populair. Dit komt door het lichte gewicht van het materiaal, het feit dat je de meubels kunt opstapelen en de gebruiksvriendelijkheid. Een emmer met sop is alles wat je nodig hebt om de meubels schoon te maken. Meubels van kunststof zijn bovendien in allerlei kleuren verkrijgbaar.

Door admin