trouwjurk-passen

Eindelijk is het zover. Met het huwelijk in zicht komt het uitzoeken van hét belangrijkste onderdeel eraan, de trouwjurk. Maar hoe vind je de perfecte trouwjurk?

Het beste is om, al voordat je naar de winkel gaat om te passen, je alvast te oriënteren op wat jij nu eigenlijk mooi vindt. Een trouwjurk uitzoeken op internet werkt heel goed om je smaak te ontdekken. Bewaar plaatjes van jurken die jij mooi vindt en laat ze zien op je pasafspraak in de winkel. Zo weet de verkoopster naar wat voor soort jurken ze moet zoeken.

De pasafspraak

Een trouwjurk passen doe je samen met mensen die voor jou heel belangrijk zijn. Meestal zullen dit je moeder, schoonmoeder of een goede vriendin zijn. Maar het kunnen ook bijvoorbeeld je dochter of getuigen zijn. Zorg wel dat je niet te veel mensen meeneemt. Hoe meer mensen, hoe meer meningen over wat nu perfect voor jou is. Neem alleen jouw allerbelangrijkste dierbaren mee.

Wat doe je aan naar de afspraak? Zorg dat je kleding aantrekt waar jij je comfortabel in voelt en draag huidkleurige, of lichte lingerie om doorschijnen te voorkomen en een strapless beha. Veel trouwjurken hebben immers blote schouders, of dunne spaghettibandjes.
De verkoopster helpt je met het trouwjurk passen, zij weet precies hoe deze aan moeten en waar je op moet letten.

Ook al heb je van tevoren trouwjurken bekeken, sta open voor suggesties van de verkoopster. Zij hebben veel ervaring en weten welk model er mooi bij jouw lichaamsfiguur staat. Zij kunnen een trouwjurk uitzoeken waar jij misschien niet aan gedacht had, maar die bij het passen de perfecte trouwjurk blijkt te zijn!

trouwjurk-passen

Accessoires om het plaatje compleet te maken

Bij je perfecte trouwjurk hoort ook passende lingerie! Bij de bruidsmodezaken hebben ze meestal ook speciale bruidslingerie en de verkopers kunnen je adviseren welke het mooiste staat onder jouw jurk. 

Shoppen doe je het liefste met comfortabele schoenen aan, maar als je al schoenen voor onder je bruidsjurk hebt, neem ze dan mee naar de afspraak. Dan kun je bij het passen van de jurk ze even aandoen en checken of het plaatje mooi klopt. Heb je zelf nog geen trouwschoenen? De meeste trouwwinkels hebben ook een paar pasparen staan.

Door admin