Tijdens de aanschaf van je auto liggen ze er in, of misschien moeten ze er los bij gekocht worden. Natuurlijk vind je het van groot belang dat alles er tiptop uit ziet. Zo moet het er zowel voorin als in de kofferbak spik en span uit zien. Daarom zijn kofferbakmatten ideaal, door het feit dat de kofferbak extra netjes blijft.

Hoe gebruik je zo’n mat?

Je legt een kofferbakmat eenvoudig in je kofferbak. De Mat kan er makkelijk orden ingelegd, maar net zo makkelijk worden verwijderd. Dit kan bijvoorbeeld handig uitkomen bij een grote schoonmaakbeurt. Zo ligt het matje je niet in de weg en kun je ongestoord aan de slag gaan. Deze schoonmaak is daarom heel eenvoudig en voor je het weet ziet de mat en je kofferbak er weer uit alsof die niet gebruikt is.

Zoek de juiste soort op maat

Een kofferbakmat is een accessoire dat vaak niet bij aankoop van een auto wordt meegegeven door de dealer. Dit is vrij vreemd, omdat dit een groot verschil zal maken voor veel mensen. Als je voor je werk met veel zware spullen heen en weer rijdt, of vaker per week grote boodschappen haalt, kan het al gauw schadelijk zijn voor het interieur. Als je nu niet wilt dat je bak er uiteindelijk uit gaat zien als een uitgewoonde zwijnenstal, dan is het gebruik van een perfect passend matje ten zeerste aangeraden.

Het is handig om een matje aan te schaffen met omhoogstaande randen. Zodra er iets begint te lekken, komt het vocht en vuil niet onder de mat terecht. Zo ben je ervan verzekerd dat er geen schade komt aan de auto.  

Kunnen tegen een stootje

Matten moeten bescherming kunnen bieden tegen veel geschuif van zware en puntige voorwerpen. Daarom worden ze erop getest dat ze tegen een stootje kunnen. Hierdoor kunnen deze matjes een lange tijd meegaan, zonder dat deze vervangen hoeven te worden. 

Werking van de reiniging

Zoals eerder vermeld komt het schoonmaken van dit product je makkelijk af. Het kleedje is makkelijk uit de kofferbak te verwijderen en er makkelijk in te plaatsen. Ook zijn er makkelijk etensresten en andere vuiltjes uit te zuigen door het goede materiaal. Meestal bestaan deze matten namelijk uit rubber, dus dit maakt de reiniging erg eenvoudig.

Door admin