zonnige-hotspots-in-Europa

Wil je de kou ontvluchten en 2020 beginnen met een heerlijke winterzonvakantie op een warme bestemming? In deze blog “Top 5 zonnige hotspots in Europa om de Nederlands winter te ontvluchten” lees hoe je die typisch Nederlandse winterblues kan laten wegsmelten. Overwinteren in het buitenland en de zon in Europa opzoeken is best mogelijk in deze landen.

1. Canarische eilanden

De Canarische Eilanden zijn zonder twijfel de warmste plek tijdens de wintermaanden in Europa. Vlak voor de kust van West-Afrika, hebben de wintermaanden bijna 200 uur zonneschijn en de temperaturen zijn warm genoeg om te zonnebaden. Met een breed scala aan activiteiten om van te genieten op elk eiland, stellen de Canarische Eilanden niet teleur als vakantiebestemming om te overwinteren in het buitenland. Geniet van wat luxe op Gran Canaria, berijd een kameel op Lanzarote, ontdek de culinaire specialiteiten van Tenerife of lig op één van de zandstranden van Fuerteventura.

2. Madeira

Madeira is waar velen gaan om te ontsnappen aan de winter dankzij de milde temperaturen en wel tien uur zon tijdens de wintermaanden. Een juweeltje dat op elk moment van het jaar de moeite waard is om te ontdekken. De zon in Europa mag dan wel verdwenen zijn, Madeira heeft twee belangrijke troeven achter de hand. Het Portugees eiland heeft in de winter minder toeristen en de lage kost van levensonderhoud geeft overwinteren in het buitenland een extra dimensie.

de-zon-in-europa

3. Kreta

Het grootste en het meest bevolkte eiland van Griekenland – Kreta – bevindt zich diep in de zonnige Middellandse Zee en heeft temperaturen die ruim boven de 25 graden Celcius blijven. Kreta heeft de perfecte temperatuur voor een wandeling of een fietstocht te maken door het bergachtige landschap aan de noordelijke kant. De zuidkust is ook de warmste kant van het eiland. Restaurants en ontelbare bars aan het strand nodigen uit om te genieten van het uitzicht op zee.

zonnige-hotspots-in-Europa

4. Cyprus

Cyprus is een ander eiland waar het waard is om te ontsnappen als de zon in Europa is verdwenen. De gemiddelde temperatuur is 20 graden. Je kan heel wat activiteiten plannen. Zo kan je genieten van verse zeevruchten in een restaurant aan de kust, een boottocht of op wandelavontuur gaan.

restaurant-aan-de-kust

5. Malta

Malta is één van de best bewaarde geheimen van de Middellandse Zee. Omring jezelf met enkele van Europa’s beste voorbeelden van barok en neoklassieke architectuur. De hoofdstad Valletta is het schouwtoneel van talrijke musea en galerijen. De lokale koffiecultuur is er aan een opmars bezig.

geheimen-van-de-Middellandse-Zee

Door admin