voetbalreizen-madrid

Een stedentrip naar Barcelona belooft veel fraais

Met je vrienden gezellig een weekje of weekend op vakantie naar Barcelona is een van de gaafste dingen die je kunt doen. Een stedentrip naar Barcelona staat garant voor avontuur, veel cultuur snuiven en voldoende vermaak. Natuurlijk ga je winkelen en leuke cafeetjes meepakken op Las Ramblas, de beroemde winkelstraat van Barcelona. Hier kom je tal van straatmuzikanten, levende standbeelden en bloemenkraampjes tegen. Een bezoek aan Camp Nou, de indrukwekkende thuishaven van voetbalclub FC Barcelona, mag natuurlijk ook niet ontbreken. Hier kun je een gave rondleiding doen, die je ook in de kleedkamers van de FC brengt. De prachtige kathedraal van Antoni Gaudi, de Sagrada Familia, staat natuurlijk ook op jullie bucketlist. En vergeet verder niet om het Picasso Museum en het Parc de Montjuïc met jouw bezoek te vereren. Allemaal leuk en mooi deze activiteiten, maar belangrijk is om jouw koffer goed in te pakken en niks te vergeten. Wat moet er allemaal mee als je naar Barcelona gaat? Gebruik dit lijstje en het komt helemaal goed

Papieren en pasjes

Het belangrijkste om mee te nemen is uiteraard jouw paspoort en/of ID-kaart, een VISA-card en/of pinpas en – uiteraard – de benodigde vliegtickets als je met het vliegtuig gaat. Kopieer jouw reisdocumenten en vergeet ook niet om wat contant geld mee te nemen voor noodgevallen.

Eerste levensbehoeften: eten, drinken en rookwaar

Tot de eerste levensbehoeften van jouw en je vrienden behoren natuurlijk ook eten voor onderweg, drinken en eventueel sigaretten of een e sigaret.. Een e sigaret is met name voor de rokers perfect als je op het vliegveld, bijvoorbeeld even stiekem in de toiletten, snel wat nicotine wilt inhaleren.

Kleding, toiletspullen en verzorgingsmiddelen

Naast voldoende kleding, zorg voor een outfit die past bij de temperaturen in Barcelona, moet je niet vergeten om zaken als tandpasta, de elektrische tandenborstel, contactlenzenvloeistof, shampoo, deodorant paracetamol, maar ook oordopjes (voor de nachtrust) en pleisters mee te nemen. Een lekkere aftershave voor als je op stap gaat in Barcelona, misstaat natuurlijk ook niet.

Opladers en apparaten

Natuurlijk kun je tijdens een trip naar Barcelona niet zonder jouw smartphone en bijhorende accessoires. Als er iets vervelend is, is het wel met een lege iPhone komen te zitten. Neem daarom minstens twee opladers mee en eventueel een powerbank. Zo kom je nooit zonder stroom te zitten. Zorg verder dat je oordopjes meeneemt, zodat je een filmpje kunt kijken of een muziekje kunt luisteren. Vergeet ook niet om, als je dat niet standaard hebt ingesteld, via de provider te regelen dat je in het buitenland kunt bellen en internetten.

Handige losse spullen die je mist als je ze niet bij je hebt

Een bidon is superhandig om mee te nemen. In Barcelona kunnen de temperaturen, zeker in de zomermaanden, flink oplopen. Het is lekker als je dan een drinkflesje of bidon uit jouw rugzak tevoorschijn kunt toveren om je dorst te lessen. Verder mag ook een zonnebril natuurlijk niet ontbreken. Een andere nuttige tip is om altijd een rolletje toiletpapier in je reistas te stoppen, zodat je niet het risico loopt om zonder deze belangrijke accessoire te komen zitten.

Door admin