bijzonder-weekendje-weg-in-europa

Even een paar dagen er tussenuit

Bijna iedereen wel één keer of vaker per jaar: er een paar dagen tussenuit gaan in een hotel in Nederland, of een weekendje weg in Europa. Je kunt een vrouwenblog of specifieke reisblog bezoeken voor tips voor een weekendje weg. Maar dat hoeft niet, want wij hebben dat voor je gedaan en via een gespecialiseerde reis- en vrouwenblog de beste tips voor een weekendje weg verzameld. Wil je dus binnenkort jezelf, je partner en/of vriend(inn)en verrassen met een weekendje weg in Europa, dan is de keuze voor een van onderstaande bestemmingen altijd een goede keuze!

1. Lekker skiën en chillen in Winterberg

Wil je een weekendje weg in Europa, maar niet te ver reizen? Dan is het gebied rond de Duitse skistad Winterberg een prima idee. Binnen vier tot zes uur ben je vanuit heel Nederland in dit schitterende gebied. Lekker snel dus. In Winterberg kun je naast skiën ook veel andere buitenactiviteiten doen, zoals rodelen, lekker mountainbiken, paragliden, et cetera. Verder is er een fraaie panoramabrug in Winterberg te vinden, die een formidabel uitzicht biedt over de plaats Winterberg en mooie natuur en bergen eromheen.

2. Romantisch op stap in Parijs

Een van de beste tips voor een weekendje weg in Europa voor romantici, is een bezoek brengen aan de lichtstad Parijs. Hier breng je natuurlijk een bezoek aan de Eiffeltoren, de Notre-Dame en de kunstenaarswijk Montmartre. Een aanrader is ook om, als het schemert of donker is, samen met je geliefde een wandeling langs de Seine te maken. Of pak een gezellig bootje en ga via de Seine de stad door, genietend van het prachtige lichtspel dat zich voor je ogen voltrekt. Afsluitend kun je een van de vele goede Franse restaurantjes meepakken om te genieten van de Franse cuisine.

3. Lekker dichtbij: het verrassend mooie Brussel

Op stap gaan in Europa hoeft niet duur of ver weg te zijn. Zo is de Belgische stad Brussel een fantastische ervaring voor stedentrippers en cultuurliefhebbers. Een bezoek brengen aan het standbeeld Manneken Pis en aan het Atomium zijn natuurlijk inkoppertjes. Maar gelukkig is er in Brussel nog veel meer te zien en te beleven. Zo kun je in de middeleeuwse Kathedraal van Sint-Michel en Sint-Goedele fraaie kunst- en historische tentoonstellingen bezichtigen.

4. De bruisende stad Londen

Londen, de stad van de Big Ben, Downing Street, St. Paul’s Cathedral en diverse grote voetbalclubs. Een stad waar je op veel plekken de historie kunt zien én proeven. Naast een historische stad, bruist Londen van de activiteiten. De stad is perfect om lekker te shoppen, gezellige Engelse pubs aan te doen en te genieten van het uitgaansleven.

de-bruisende-stad-london

5. Vergeet de schoonheid van Kopenhagen niet!

de Deense stad Kopenhagen is een avontuur op zich. Als je kinderen hebt, ga je natuurlijk naar het Tivoli Pretpark. Natuurlijk ga je ook even lekker shoppen bij de Strøget, waar je superleuke winkeltjes vindt.

Door admin