top-3-hardloopschoenen

Hardloopschoenen aanschaffen kan een lastig karwei zijn, want er moeten een aantal belangrijke keuzes gemaakt worden. Toch is het erg belangrijk goede hardloopschoenen te kopen, om blessures te voorkomen. Maar wat zijn nu precies goede hardloopschoenen? Om het je wat gemakkelijker te maken zullen we onze top 3 hardloopschoenen met je delen.

1. ASICS Gel Nimbus 20

De ASICS Gel Nimbus is een favoriet onder de langeafstandslopers, mede door de duurzame en slijtvaste zolen waar vele kilometers meer gerend kan worden. De schoen heeft een maximale vering en demping te bieden, er zitten namelijk maar liefst drie lagen demping in de schoen verwerkt. ASICS heeft met deze versie een verschil gecreëerd in dempingsniveau tussen de mannen- en vrouwen schoenen, zo is de Nimbus voor beide prettig in gebruik. De ASICS Gel Nimbus zit daardoor ook erg comfortabel en heeft een uitstekende stabiliteit. Omdat het inmiddels de 20e editie is, is deze schoen intussen verfijnd en geperfectioneerd. Allemaal goede redenen om op nummer 1 te staan in dé top 3 hardloopschoenen!

2. Mizuno Wave Rider 20

Goede hardloopschoenen met een verdiende tweede plaats in deze top 3. De Mizuno heeft een waveplaat in de schoen en bij deze versie is gebruik gemaakt van een Cloudwave, voor een zachtere demping. Dit zorgt voor een betere overgang naar de voorvoet en extra stabiliteit bij de landing. Door gebruik van Intercool techniek en Air mesh ontstaat er een goede ventilatie en wordt warmte goed afgevoerd tijdens het hardlopen. Deze schoen is ook erg geschikt voor de hardloper met een bredere voet. De Mizuno Wave Rider is niet alleen een aantrekkelijke hardloopschoen door zijn opvallende uiterlijk, de schoen heeft dus ook veel te bieden!

3. Brooks Defyance 10

Deze hardloopschoen is perfect voor personen die een comfortabele en stabiele schoen zoekt, maar geen overdadige demping wilt tijdens het hardlopen. De schoen is hierdoor bijzonder geschikt voor de zwaardere hardloper en voor mensen met een bredere voet. De Brooks Defyance is ook zeer geschikt voor de loper met achillespees- en kuitklachten, door de hoge heeldrop van de schoen. De BioMoGo DNA tussenzool past zich geheel aan bij ieder stap. Het bovenwerk van de Brooks sluit goed aan om de voet voor comfort en heeft een uitstekende ventilatie, waardoor de voeten koel en droog blijven. Er is dus overal aan gedacht bij de ontwikkeling van de Brooks Defyance!

Door admin