zelfverzekerd-in-je-bikini

Ga je op reis en mag je alleen handbagage meenemen? Dan is het een uitdaging om zo licht mogelijk te reizen én toch de juiste spullen mee te nemen. De reizen die je met alleen handbagage maakt zijn vaak zakenreizen, citytrips of avontuurlijke backpack-vakanties. Welke reis je ook maakt, met onderstaande tips over de voorbereiding, reisverzekering en het inpakken ga je goed voorbereid op pad. 

Goede voorbereiding

Heb je vaccinaties nodig? Wie past er op je huis als je weg bent? En hoe kom je op het vliegveld? Dit zijn allemaal dingen die je voor het vertrek goed moet regelen. Maar vergeet niet om na te denken over eventuele noodsituaties tijdens je reis. Een reisverzekering afsluiten kan een hoop rust geven, mocht er toch iets misgaan. Ziekenhuiskosten kunnen namelijk in het buitenland flink oplopen. Een reisverzekering is niet alleen handig voor privé vakanties, maar ook voor zakenreizen. Laat jezelf en je bedrijf geen risico lopen en sluit een zakelijke reisverzekering af.

Investeer in een goede tas

Als je veel gaat wandelen, is het belangrijk dat je op je tas kan vertrouwen. Schaf een tas aan die stevig en multifunctioneel is. Schroom niet om te investeren in een kwalitatieve tas. Meerdere zijvakken zijn zeker aan te raden. Kleine spullen, zoals je paspoort of e-reader, kan je dan makkelijk uit je tas vissen. Lees voor vertrek goed welke richtlijnen de vliegtuigmaatschappij hanteert. Per maatschappij verschillen de afmetingen en formaten. Zo mag je bij Ryanair geen koffer meenemen als handbagage. Let goed op en voorkom extra kosten op de luchthaven! 

Pak slim in

Wees kritisch bij het inpakken en maak van tevoren kledingsetjes die je makkelijk kan combineren. Twijfel je over een kledingstuk? Laat het dan thuis. Bij nood kan je altijd op je reisbestemming nog iets aanschaffen. Denk ook goed na over het gebruiksgemak van je spullen. Veel producten kun je multifunctioneel gebruiken. Shampoo kan je bijvoorbeeld ook gebruiken als douchegel en scheerschuim. 

Trek daarnaast de zwaarste kleding aan tijdens het vliegen. Denk hierbij aan Dr. Martens of een zware, wollen trui. Het is misschien even oncomfortabel, maar het scheelt een hoop gewicht. Extra tip: door spullen op te rollen in plaats van te vouwen, bespaar je veel ruimte. 

Check de regels 

De regels voor handbagage verschillen per luchtvaartmaatschappij. Maar elke maatschappij is het eens over één ding: je mag maximaal 1 liter vloeistof meenemen, verspreid over flesjes en potjes van ieder maximaal 100 milliliter. De verpakkingen moet je bundelen in een doorzichtig, hersluitbaar zakje. Babyvoeding is hierop een uitzondering.

Daarnaast mag niet alle elektrische apparatuur mee in je handbagage. Je powerbank bijvoorbeeld moet in de ruimbagage. Gelukkig mogen je laptop of scheerapparaat wel mee in je handbagage. Gebruik je medicijnen? Dan heb je een soms een (Engelse) verklaring nodig van je huisarts. 

Check je handbagage dus goed voordat je op reis gaat en voorkom een situatie waarbij je een boete moet betalen. Daarnaast is het altijd goed om je zakelijke reisverzekering op tijd af te sluiten om goed verzekerd op reis te gaan. Alvast een fijne vakantie!

Door admin