Europa kent veel voetbalstadions, en elk stadion is op zijn eigen manier uniek. In deze blog zetten wij in willekeurige volgorde de meest sfeervolle stadions op een rijtje. 

1: Anfield – Liverpool FC

Liverpool speelt altijd in een kolkend Anfield, dat vaak overloopt naar vocaal geweld. Bij aanvang zongen supporters gezamenlijk You’ll Never Walk Alone. Tijdens de wedstrijden is het ook altijd erg sfeervol. Na het laatste fluitsignaal nadat ze vorig jaar Barcelona uitschakelden in de Champions League werd keihard het lijf lied gezongen. Een onbeschrijfelijke sfeer wat je ooit een keer mee moet maken. 

Tip: Wil jij een kolkend Anfield meemaken? Boek je voetbalreis naar Liverpool ruim van te voren. Vrijwel iedere wedstrijd is het Liverpool stadion compleet uitverkocht.

2: Signal Iduna Park – Borussia Dortmund

Het stadion van Dortmund staat bekend om een van de sfeervolste stadions van Europa en dat is volledig terecht. Het grootste stadion van Duitsland heeft een capaciteit van 81.000 plaatsen. Het sfeervak Die Gelbe Wand biedt plaats aan 26.000 fanatieke supporters die altijd voor een fantastische unieke sfeer zorgen. 

3: Celtic Park – Celtic FC

Elke wedstrijd is een unieke ervaring in het stadion van Celtic. Er heerst altijd een prachtige voetbalsfeer en daarnaast is het ook nog een prachtig en groot stadion. Elke thuiswedstrijd zitten er 55.000 enthousiaste supporters in het stadion die er een schitterende sfeer van maken. Vlak voor de opkomst van de spelers zingen de supporters altijd You’ll Never Walk Alone, dat een echt schitterend kippenvel momentje is. 

4: Estadio Santiago Bernabéu – Real Madrid CF 

Het indrukwekkende stadion heeft een capaciteit van meer dan 81.000 supporters. Elke wedstrijd heerst er een fantastische sfeer dankzij het sfeervak. Daarnaast is het ook een unieke mogelijkheid om de beste voetballers ter wereld live in actie te zien. 

5: Camp Nou – FC Barcelona 

Het stadion van Barça is het grootste stadion van Europa. Camp Nou heeft een capaciteit van 100.000 plaatsen en is daarom een echte voetbaltempel te noemen. Er heerst elke wedstrijd een fantastische voetbalsfeer in het imposante stadion. Wil je Lionel Messi en Frenkie de Jong zien spelen in een sfeervol Camp Nou? Bekijk eens een van de verschillende aanbieders van voetbalreizen naar Barcelona en stel je reis samen. 

6: Ibrox stadium – Glasgow Rangers

Het stadion van de Rangers heeft een capaciteit van ruim 50.000 supporters. De harde kern maakt de sfeer vanaf minuut een fantastisch. Een bezoeken van een wedstrijd van Rangers FC is een unieke mogelijkheid om een fantastische schotse voetbalsfeer mee te maken. 

7: Mestalla –  Valencia

Een wedstrijd van Valencia in het Mestalla is een unieke beleving. Steile tribunes en fanatieke supporters die voor een fantastische sfeer zorgen. Een wedstrijd bezoeken in Estadio Mestalla is een unieke voetbalervaring. 

8: Stadio San Paolo – Napoli

Het indrukwekkende stadion van Napoli is een echte voetbaltempel. Vrijwel nergens zie je de Zuid-Europese passie zo goed als in Stadio San Paolo. De fanatieke supporters zorgen altijd voor een unieke fantastische sfeer. 

9: Veltins Arena – Schalke 04

Dit is het modernste stadion in dit rijtje, maar mag zeker niet ontbreken. Iedere thuiswedstrijd is het stadion gevuld met fanatieke supporters die hun ploeg naar de overwinning schreeuwen. Dat zorgt altijd voor een fantastische sfeer. 

10: Selhurst Park – Crystal Palace

Crystal Palace heeft een gezellig knus stadion. Op Selhurst Park beleef je altijd een ouderwets Engelse sfeer. Het stadion is over het algemeen altijd uitverkocht. De fanatieke supporters zorgen altijd voor een fantastische sfeer, waardoor het een fantastische ervaring is om een wedstrijd van de Londenaren te bezoeken fanatieksupporters zorgen altijd voor een fantastische sfeer, waardoor het een fantastische ervaring is om een wedstrijd van de Londenaren te bezoeken. 

Door admin