rolgordijnen

De bedekking van ramen speelt een belangrijke rol bij het stroomlijnen van de kamerinrichting. Een mooi rolgordijn kan jouw interieur net dat beetje extra geven en daarnaast heeft het ook veel praktische voordelen. Vaak worden rolgordijnen gebruikt in de slaapkamer, maar het staat ook heel mooi in de woonkamer, keuken of werkkamer. Ze zijn sfeervol, kleden de ruimte aan en zijn makkelijk in gebruik. 

Ben je van plan om een rolgordijn te kopen? Lees dan snel verder, want we geven je een aantal tips voor het kiezen van jouw nieuwe rolgordijnen!

Lichte kleuren maken de kamer groter

Niet letterlijk natuurlijk! Toch lijkt een kamer optisch groter door rolgordijnen met een lichte kleur te kiezen. Aan de andere kant maken donkere gordijnen een kamer optisch kleiner en daarmee knusser. De kleur van de gordijnen heeft veel effect op de sfeer van een kamer. 

Het kan helpen om, voordat de zoektocht naar een nieuw rolgordijn start, een kleurenpalet vast te stellen voor de ruimte. Dat zijn alle kleuren van de aanwezige meubels, wanden en accessoires in de kamer. Het is aan te raden om bij het inrichten van een kamer vier tot vijf kleuren te gebruiken en ze te herhalen. Zo creëer je eenheid en wordt het geen rommeltje.

Stem de stijl af op jouw interieur

Rolgordijnen passen in iedere woonstijl en ruimte. Er zijn veel diverse uitvoeringen in verschillende kleuren, dus hoe maak je een keuze? Let bij het kiezen goed op wat past bij het interieur in de kamer en jouw persoonlijke stijl. Is er nog weinig kleur in de kamer en wil je graag de kamer opfleuren? Ga dan voor een leuke kleur of een decoratief design! Ben je van plan om snel de rest van de kamer te gaan vernieuwen? Dan is het misschien slim om een neutrale kleur te kiezen. Bij Raamdecoratie.com kan je terecht voor diverse gordijnen met verschillende kleuren en stoffen.

Denk na over hoe donker de kamer moet zijn

Er zijn verschillende soorten rolgordijnen te koop met uiteenlopende vormen van doorzichtigheid. Met compleet verduisterende gordijnen houd je elke zonnestraal of juist het maanlicht buiten. Handig als je het liefst in het donker slaapt. Het doek van een verduisterend rolgordijn is aan de achterzijde voorzien van een speciale coating. 

Zorg voor de juiste afmetingen

Meet van tevoren de ruimte op, zodat je weet hoe groot de gordijnen moeten worden. Check het goed om vergissingen te voorkomen. Wanneer standaardmaten niet volstaan, bieden veel winkels ook aan om de rolgordijnen op maat te maken. Met maatwerk ben je zeker van de juiste proporties. Dat is mooier en praktischer!

Door admin