De-industriële-woontrend

Fan van het pakhuisgevoel dat doet denken aan de industriële revolutie uit de 19e eeuw? Je hoeft niet per se in een loft te wonen om je woonruimte op die manier in te richten. Met onderstaande tips geef je je interieur die stoere industriële look. Een industriële vitrinekast bijvoorbeeld kan al voldoende zijn. Wat je nog méér kan doen, lees je hieronder.

50 tinten grijs

Grijs is dé kleur. Maar daarom hoeft je woonst geen grijze muis te zijn. Kies voor verschillende tinten grijs en combineer die om eentonigheid te vermijden met wit en zwart. Sobere kleuren vormen de hoofdmoot, maar je kan gerust voor een kleurdetail zorgen via een accentmuur of een kleurrijk meubelstuk of accessoire.

De juiste materialen

Kies voor ruige en stoere materialen zoals beton, staal of ijzer, zowel voor vaste elementen zoals vloeren of muren als voor decoratieve zaken. Zo krijgt je interieur een koele en strakke uitstraling. Al eens aan baksteen gedacht voor een binnenmuur? Bovendien handig voor moeilijk te bereiken plaatsen, want die hoef je nooit te schilderen.

Strakke meubels

Minimalisme troef! Bij een industriële look horen uiteraard meubels die zorgen voor eenzelfde uitstraling. Wat dacht je van een Scandinavische bank of eetkamerset of een mooie industriële vitrinekast? Voeg daarbij een eyecatcher zoals een speciale trap, opvallende sofa of robuuste fabriekslamp om het plaatje compleet te maken. Het creëren van een industriële look hoeft trouwens helemaal niet duur te zijn. Op rommelmarkten vind je zeker iets wat kan dienen, zoals een reclamepaneel, een afgedankte klok, een gebruikte werkbank enz… Zorg voor een groene toets met planten, maar dan liefst een soort met grote bladeren. Think big bij alles wat je doet.

Georganiseerde chaos

Mensen hebben nogal de neiging om allerlei leidingen, buizen en kabels zo diep mogelijk weg te stoppen. Bij een industriële look is het net de bedoeling dat alles zo zichtbaar mogelijk blijft. Het moet er niet al te afgewerkt uitzien. Let wel op voor volgende valkuil: industrieel betekent niet chaotisch. Alles is geplaatst met een plan voor ogen. Het is dus interessant om vooraf een moodboard samen te stellen, zodat alles mooi op elkaar afgestemd is.

Door admin