een-weekje-parijs

Als je een weekje weg in Europa wilt gaan in april, is Parijs een goede keuze. Deze stad is een van de plekken waar veel te genieten valt voor mensen die van een Bourgondische levensstijl houden. Parijs is zelfs een van de redenen waarom vrouwen vreemdgaan als hun vlam hen uitnodigde om een weekendje naar deze romantische stad te gaan. Maar als je naar Parijs gaat voor een weekje weg in Europa, in de maand april, welke hot spots mag je dan sowieso niet missen?

Romantische wandeling langs de Seine

Een absolute aanrader en een reden waarom vrouwen vreemdgaan, is het plannen van een hotel bij de Seine en dan een gave romantische wandeling langs deze rivier plannen. Tijdens de wandeling kun je af en toe stoppen om aan de oeverrand een lekker wijntje te drinken of te genieten van de romantische sfeer rond de Seine.

wat-doen-in-parijs

Arc de Triomphe

Inh hartje Parijs verdient de Arc de Triomphe ook zeker een bezoek. Dit prachtige monumentale gebouw uit de tijd van Napoleon biedt een schitterend uitzicht over een van de drukste kruispunten van de Lichtstad Parijs. Een weekje weg in Europa, in Parijs, zonder de Arc de Triomphe is eigenlijk niet echt geslaagd.

Kunstwerken bekijken in het Louvre

De schitterende collectie van museum het Louvre maken veel indruk op iedere bezoeker. Met jouw reispartner(s) mag je dit wereldberoemde museum, het best bezochte museum ter wereld, dan ook niet overslaan. Je kunt in het Louvre onder meer kunstwerken bewonderen als de Mona Lisa van Leonardo da Vinci, de Venus van Milo uit de Oudheid of de imponerende schilderijen van Govert Flinck. Naast deze kunstwerken is er nog veel meer moois in het Louvre te bekijken en bewonderen.

Parijs van bovenaf bekijken vanuit de Eiffeltoren

De Eiffeltoren beklimmen is een absolute must voor iedereen die een weekje op stap gaat in Parijs. In april is het vaak helder weer en heb je een fantastisch uitzicht over Parijs als je boven op de Eiffeltoren staat. Hoewel de wachtrijen bij de Eiffeltoren flink lang kunnen zijn, is een bezoek aan dit monument het wachten meer dan waard. Absoluut doen dus!

een-weekje-weg-in-parijs

Notre Dame: een absolute aanrader

De Notra Dame, een prachtige middeleeuwse kathedraal, is natuurlijk ook een absolute aanrader als je in Parijs bent. Na de recente brand is de restauratie nagenoeg voltooid gelukkig. Zien dus!

Door admin