fietsvakantie-naar-portugal

Portugal fietsvakantie

Portugal is een van de leukste vakantiebestemmingen. Het is zelfs zo leuk dat het een bestemming is om er een leuke fietsvakantie te hebben. Portugal is een prachtigste plek met een geweldige hoofstad dat bestaat uit een landschap vol heuvels. Dit is een perfect landschap om met de fiets te bezichtigen. In Portugal zijn er zoveel mooie plekken waar je aan je trekken komt. Je kunt vanaf jouw fiets genieten van de prachtige uitzichten. Je hebt ook meerdere fietsroutes waarbij je aan de hand van jouw wensen en niveau kan bepalen wat jij aan kunt. Meerderen hebben al een fietsvakantie naar Portugal geboekt en hebben dit als geweldig ervaren. Heb jij al zin in een fietsvakantie in Portugal? Wij hebben dan hier voor jouw leuke tips over plekken die je kunt bezoeken op twee wielen. Zo wordt jouw fietsvakantie Portugal een stuk leuker.

portugal-fietsvakantie

Portugal fietsvakantie in Lissabon

Lissabon is een mooie stad dat bestaat uit zeven heuvels. Dit maken het fietsen gemakkelijker dan het wandelen. Het uitzicht is er erg mooi, maar het kan zo zijn dat je geen zin hebt om hard te moeten trappen, bij het opgaan van de heuvels. Dit is geen probleem. Er zijn namelijk meerdere routes die makkelijker te fietsen zijn omdat er op deze bepaalde routes meerdere vlakke wegen zijn.

Klooster bezoeken in Alentejo

In het zuiden van de hoofdstad Lissabon bevindt zich de stad Alentejo. Het stadje heeft een schitterende natuur en leuke dorpen die hun originele staat hebben behouden. Zo kun je fietsen langs de olijfgaarden en de dorpen bezoeken. Breng zeker ook een bezoek naar de kloosters. Je kunt dit allemaal makkelijk op de fiets bezoeken.

Een fijne Portugal fietsvakantie in Noord-Portugal!

Geniet van de zoete geur van druiven, door langs de vele wijngaarden te fietsen bij de Douro rivier. Deze omgeving is zeer bekend om hun wijn. Bezoek ook de stad porto en hun historische museum.

fietsvakantie-portugal

Fietsvakantie Portugal in Algarve

Ga je op fietsvakantie naar Portugal, bezoek dan zeker de Algarve. Fiets langs de zee en geniet van super mooie stranden in de Algarve. Geniet van de zon en de heerlijke zeewind. In de Algarve kun je volledig tot rust komen en wellicht even een strandwandeling maken.

Portugal fietsvakantie in Estremadura

Ook om Lissabon heen is er veel op de fiets te beleven. De provincie Estremadura biedt leuke activiteiten als het bezoeken van wijngaarden, de leuke eucalyptus plantages en het fietsen langs de rivier. Wil je ook iets leren van de geschiedenis? Fiets dan langs de mooie paleizen. De paleizen zijn zo oud dat ze uit de 7e tot en met de 14e eeuw dateren.

Als je op fietsvakantie naar Portugal gaat hoef je niet jouw eigen fiets mee te nemen naar Portugal. Voor een fietsvakantie naar Portugal huur je gemakkelijk op jouw bestemming goede fietsen.

Onthoud ook dat alle routes niet hetzelfde zijn. Je kan dus routes kiezen aan de hand van jouw fiets niveau. Een fietsvakantie Portugal is een goede manier om op actieve wijze te genieten van de mooie landschappen

Door admin