ik-wil-stralende-tanden.Woman smiling with perfect smile and white teeth on the pink studio background and looking at camera. Pretty young girl. She smiles widely. Her hair is light brown. Happiness and youth concept. Front

Veel mensen willen stralend witte tanden, maar feit is dat we ook gele, bruine en zelfs grijze tanden kunnen hebben. Ongewenste tandverkleuringen zijn aan de orde van de dag. Hoe komt dit? Denk aan die heerlijke koppen koffie, mokken warme thee, flessen rode wijn en ontelbare pakjes sigaretten. Dát zijn de boosdoeners. Ik wil stralende tanden. En jij? Heb jij witte tanden? Of zou je jouw gebit best een tintje lichter willen? Wat nu? Bleken bij de tandarts of kunnen we onze tanden ook witter krijgen op een natuurlijke manier? Ben jij op zoek naar tips voor witte tanden? Lees verder!

Mondspoeling met zout water

Wist je dat je wittere tanden krijgt door je mond regelmatig te spoelen met lauwwarm zout water? Het klinkt niet zo aantrekkelijk, maar probeer het een tijdje vol te houden. Roer 1 theelepeltje zout door 250 ml gekookt water. Goed laten afkoelen en daarna flink spoelen. Tandplak wordt veroorzaakt door schadelijke bacteriën en zout is een natuurlijk antibacterieel middel.

Suikervrij kauwen heeft reinigende werking

Door te kauwen op suikervrije kauwgom neemt je speekselproductie toe. De zuren in je mond worden geneutraliseerd door het speeksel. Speeksel reinigt je gebit en heeft ook een positieve invloed op je tandglazuur. Kauwen op je favoriete kauwgom voor stralend witte tanden? Waarom niet?

Ik wil stralende tanden en maak mijn eigen tandpasta

Kokosolie heeft een blekende en ontsmettende werking. De tropische olie bestrijdt schadelijke bacteriën in je mond. Hoe kun je kokosolie gebruiken om je tanden en mond fris en gezond te houden? Maak zelf tandpasta. Je hebt genoeg aan een half kopje gesmolten olie. Meng de kokosolie met 2 druppels etherische pepermuntolie en 2 eetlepels zuiveringszout (bicarbonaat). Giet het mengsel in een potje met een dekseltje.

tips-voor-witte-tanden

Eet rauwe bloemkool en reinig tanden en kiezen

Gezonde tips voor witte tanden? Eet knapperige groenten en/of vruchten. Het helpt om je tanden en kiezen schoon te maken. Een appel kun je eigenlijk beschouwen als een natuurlijke tandenborstel. Maar ook stukjes rauwe bloemkool, wortel of komkommer helpen jou aan een frisser gebit.

Minder koffie, minder rode wijn, geen sigaretten

Drink bewuster. Koffie, wijn en thee bevatten het stofje tannine. Dit tast het tandglazuur aan en resulteert in tandverkleuring. Minder rode wijn (en minder koffie) is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor je gebit. Ik heb dit wel over voor een oogverblindende lach. Ik wil stralende tanden. En jij?

Hopelijk heb je iets aan deze tips voor witte tanden. Succes!

Door admin