kampeervakantie

Steeds meer mensen kiezen ervoor om te kamperen. De vrijheid die je hebt, doet veel mensen besluiten om de kampeerwereld in te stappen. De eventuele nadelen van een wandeling naar het toilet of wat minder luxe nemen mensen steeds meer voor lief. En dat laatste hoeft allang niet meer zo te zijn, je kunt erg fijne luchtbedden of matjes vinden en de campingstoelen zijn ondertussen ook erg comfortabel en licht van gewicht. Daarnaast is kamperen natuurlijk een stuk goedkoper dan een appartement huren of naar een hotel gaan. Ook het sociale leven is vaak een stuk fijner op een camping. Mocht je nu ook voor het eerst willen gaan kamperen, dan hebben we hieronder wat tips waar je aan moet denken.

Probeer zoveel mogelijk spullen te lenen of huren

Als je voor het eerst gaat kamperen kun je het beste zoveel mogelijk spullen lenen of huren. Zonde als je een geheel nieuwe kampeeruitrusting koopt en je er helemaal niets aan vindt. Mocht je liever wel je eigen kampeerspullen meenemen, zorg dan voor een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Oefen met het opzetten van je tent

Ga voor je vertrekt eens een keer oefenen met het opzetten van de. Zo sta je niet uren in het donker te prutsen, omdat je laat bent aangekomen en nog niet weet hoe je je tent moet opzetten. Daarnaast is het opzetten van de tent, stressfactor nummer één op vakantie, dus omzeil die stress zo goed als je kunt.

camping app

Download een app om leuke campings te vinden

CampingNavigator is een app met informatie over bijna 8.000 campings in Europa. Van grote alles-in-één plekken met animatieteams tot aan kleine campings bij bijvoorbeeld een boerderij. Ideaal, want zo kom je op campings waar je anders nooit was terechtgekomen en je kunt zoeken op jouw wensen.

Kom op tijd op een camping aan als je niet hebt gereserveerd

Ga je op de bonnefooi op vakantie? Zorg dan dat je in de middag bij een camping aan komt. Vooral in het hoogseizoen kunnen campings vaak vol zijn en je wil niet van camping naar camping moeten om uiteindelijk ergens je tent neer te zetten waar je dat niet eens wil. In veel landen hoef je niet te reserveren op een camping, maar als je van plan bent langere tijd ergens te gaan staan, zouden wij het je wel aanraden. 

Houd de zon in de gaten

Kijk bij aankomst en voor je je tent op zet naar de stand van de zon. Kijk goed waar de zon op komt en probeer een plekje te scoren waar de schaduw ‘s ochtends is. Anders brand je al heel vroeg je tent uit, en dat wil niemand op z’n vakantie.

camperen en eten

Neem wat voedsel mee voor de eerste dag

Je hoeft niet je hele auto vol te laden met voedsel van thuis, want de Lidl in Duitsland of Italië verkoopt ook vast wel je vertrouwde Nutella. Maar zorg wel dat je genoeg bij je hebt om de eerste dag door te komen en voor onderweg. Zorg dat je niet de eerste avond halsoverkop op zoek moet naar een supermarkt of restaurant. Je kunt natuurlijk voor een zak soep gaan, of een pot met doperwten, maar tegenwoordig is er veel meer handigs om mee te nemen. Nieuw is bijvoorbeeld vanBLIK, waarbij je gezonde maaltijden in een blik koopt. Denk aan Vegetarische Curry Madras en Kip in Kokossaus. Hoef je verder niets meer aan toe te voegen!

Door admin