dakkoffer

De voorbereidingen voor een vakantie kunnen behoorlijk stressvol zijn en één van de dingen die die stress kan bezorgen is de vraag hoe je al die bagage toch weer mee krijgt. Al ga je maar een lang weekend weg, dan nog kan het moeilijk zijn om al die bagage in je auto te krijgen. Gelukkig is daar een oplossing voor: de dakkoffer. Dankzij zo’n koffer op het dak kun je eigenlijk alles meenemen wat je wil, omdat je plots enorm veel meer ruimte hebt. Dakkoffers van Thule bijvoorbeeld zijn er ook nog eens in verschillende maten, waardoor je altijd wel de juiste voor jou vindt. Wil je weten waar je nog meer op moet letten als je een dakkoffer gaat kopen? Lees dan snel verder!

Dakdragers zijn niet alleen handig voor een wintersport vakantie

Dakkoffers zijn vooral bekend van wintersportvakanties. Dit komt natuurlijk omdat je in de auto eigenlijk geen plaats hebt voor dat snowboard of die ski’s. Met een dakkoffer heb je op het dak meer dan genoeg ruimte, niet alleen voor de ski’s, maar ook voor de dikke ski- of snowboard kleding. Echter ontdekken de laatste jaren de dakkoffer ook voor zomer- en andere vakanties.

Met een dakdrager heb je enorm veel extra ruimte om je bagage in kwijt te kunnen

Dit komt natuurlijk omdat je met een dakkoffer plots veel meer extra ruimte hebt voor je bagage. Sterker nog, sommige mensen zullen al hun bagage in een dergelijke dakkoffer kwijt kunnen, waardoor er bijna niets meer in de auto zelf hoeft te worden gelegd. Daarnaast zorgt een dakkoffer ervoor dat je heel makkelijk bij je spullen komt. Dit, omdat zo’n koffer over de hele lengte open gaat en je overal goed bij kunt. Spullen die je onderweg naar je bestemming nodig hebt, kun je zelfs in je auto kwijt zodat je die driect kunt pakken, zonder dat je eerst de helft van je bagage eruit moet halen.

Waar moet je op letten als je een dakdrager gaat kopen?

Als je een dakkoffer gaat aanschaffen zijn er wel een paar zaken waar je op moet letten. Zo bestaan er verschillende groottes qua dakkoffer en zorg dat je er één koopt waarin je alles wat je mee wil nemen, kwijt kunt. Daarnaast moet je ook rekening houden met andere zaken die je op het dak van je auto wil vervoeren, zoals een surfplank of fiets. Die hebben natuurlijk ook ruimte nodig, waardoor je geen hele brede dakkoffer moet kopen, maar een smalle waar nog iets naast kan.

Door admin