brig-rubberboot

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun vaarbewijs te halen. Dit heeft verschillende redenen. Ten eerste zijn er steeds meer goede tweedehands boten op de markt, maar daarnaast zijn er de afgelopen jaren ook enkele merken op de botenmarkt gekomen die in een lager segment zitten. Wat voor boot je ook koopt, of het nu een nieuwe Invictus boot of een tweedehands kajuitboot is, je zult je vaarbewijs moeten halen. Voor veel mensen is dit een ware nachtmerrie, omdat veel mensen voor dit examen zakken. Dit komt vooral, omdat de kwaliteit van de aangeboden ‘Vaarbewijs theorie’ in Nederland behoorlijk slecht is. Dat is een erg vervelende ontwikkeling, maar iets wat nu eenmaal zo is. Het blijkt dat 62% van de mensen in 2019 niet gelijk slaagde voor het Vaarbewijs 1. Voor Vaarbewijs 2 ligt dit percentage nog wat hoger, ruim 67%. Een zorgelijke ontwikkeling vandaar dat wij wat tips geven om dit theorie examen wél te halen.

Bereid je goed voor

De eerste tip die we je willen geven is een voor de hand liggende: neem voldoende tijd om je goed voor te bereiden. Veel mensen denken licht over het examen en bereiden zich bijna niet voor. Nu willen we hier niet gaan verkondigen dat dit theorie examen makkelijk is, maar het is nu ook weer niet alleen maar weggelegd voor de slimsten onder ons. Als je je verdiept in de theorie en oefent met echter vragen, die je voldoende op het internet kunt vinden, dan moet het geen probleem zijn.

Kies voor een betrouwbare aanbieder van lesmateriaal

Er zijn verschillende aanbieders van Vaarbewijs 1 en 2 theorie studiemateriaal, maar de kwaliteit van deze aanbieders wisselt nogal. Zorg daarom ook dat je een betrouwbare aanbieder vindt, die goed lesmateriaal aanbiedt. Je kunt genoeg reviews op het internet vinden, en zeker als mensen niet tevreden zijn over een dienst of product zullen ze dit vermelden. Doe dus eerst wat onderzoek naar de aanbieder van de theorie voor je het lesmateriaal aanschaft.

Vaar een keer met iemand mee

Een erg belangrijke tip die we je willen meegeven is om een keer met iemand mee te varen. Of dat nu een vriend, familielid of een onbekende is die je aanspreekt in een haventje: zo gauw je met iemand hebt meegevaren, dan zijn bepaalde inzichten direct duidelijk. Dat inzicht neem je mee en hierdoor kun je bepaalde situaties in het examen veel beter inschatten, en daardoor beter beantwoorden.

Door admin