badkamer styling

Een vaak vergeten kamer in huis als het op styling aankomt, is onze badkamer… terwijl het toch het over het algemeen de eerste kamer is waar we naar toe gaan als we wakker worden en de laatste kamer waar we zijn voordat we naar bed gaan. Met een beetje inspanning wat betreft styling kom je een heel eind in de badkamer en tegenwoordig worden zaken je al makkelijk gemaakt. In een kleine ruimte als een badkamer zal een lelijke radiator direct opvallen, behalve als je voor een handdoekradiator kiest. Deze hebben een mooie uitstraling en zijn praktisch. Hier zijn enkele andere tips voor het decoreren van de badkamer.

Gebruik handdoeken als decoratie

Geef je badkamer een vleugje kleur en stijl met handdoeken, behandel ze als kunst in je badkamer. Een mix van verschillende handdoeken zal al snel druk aanvoelen, terwijl als je allemaal dezelfde handdoeken hebt, je de badkamer naar een hoger niveau tilt. Ook zijn er tegenwoordig handige schuifsystemen waar je handdoeken opgerold inlegt. Deze zijn chic en praktisch!

Gebruik een badmat

Verzacht het uiterlijk van de harde tegelvloer met een badmat. We houden van matten die een beetje textuur hebben of bamboematten die warmte toevoegen. Daarnaast geven ze ook praktische warmte, want een badkamervloer kan in de winter kou aanvoelen als je er op je blote voeten op staat. Niets mis mee, want we willen toch allemaal in een beetje luxe wonen?

Maak een arrangement op je wastafel

Met een paar simpele trucs tover je je handzeep en tandenborstels om in een stijlvol arrangement. Voeg als eerste een dienblad toe! Door een bodem van een dienblad of onderzetter te gebruiken, krijgen items meteen het gevoel dat ze erbij horen. Voeg daarna een oneven aantal items toe, een van onze favoriete manieren om een ​​arrangement evenwichtig te laten aanvoelen. Het plaatsen van 3, 5, 7 of een ander oneven aantal items op een dienblad ziet er altijd beter uit voor het oog. Gebruik enkele natuurlijke elementen, zoals een borstel, een stuk koraal, een kleine plant of bloemen, en speel met de hoogte en schaal van de items, dat will zeggen: gebruik wat grotere stukken in combinatie met kleinere stukken. 

Belangrijkste tip om badkamer decoratie op een dienblad te stylen: houd het functioneel. Moderne badkamer styling is tegenwoordig meer ingetogen en minimalistisch, dus gooi je gedroogde bloemstukken weg en toon wat terughoudendheid. Natuurlijk zeggen we geen nee tegen een kaars of diffuser, en wat mooie bloemen, maar over het algemeen brengt warmte met natuurlijke materialen, zoals een borstel met natuurlijke haren, warmte toe. Voeg daarnaast ‘leven’ toe met groen, zoals planten, bloemen of stengels (zoals prachtige olijftakken), overweeg om een ​​thema te kiezen, zoals een kust decor of pastelkleuren.

De meeste badkamers zijn zo ontworpen dat de wastafel / het wasmeubel vooraan of in het midden staat en afhankelijk van de grootte, zijn er verschillende manieren waarop je deze kunt stylen. Als je maar een kleine wastafel hebt of als je de voorkeur geeft aan een meer minimalistische look, kan een klein arrangement aan één kant de perfecte manier zijn om je wastafel te stylen.  De eenvoudigste regel om te volgen is een groot item, een medium item en een klein item bij elkaar te zetten. Maar als je jezelf wilt uitdagen om een ​​iets groter arrangement te creëren, bekijk dan inspiratie op Pinterest. 

Overweeg een badblad 

Als je een badkuip hebt, waarom zou je dan geen bad blad nemen? Dat is een plank die je over je badkuip legt zodat er een kaarsje op kan staan, wat te drinken… of wat dan ook. Het ziet er fantastisch uit. Je kunt er natuurlijk makkelijk zelf een maken. Misschien wil je het minimaal houden met alleen een kamerplant of kaars? Of misschien wil je het klaarzetten voor je volgende bad met badzout, lichaamsborstels, kleine handdoek en zelfs een goed boek? 

Door admin