waterontharder

Als je eraan denkt om een nieuw apparaat in huis te halen, kijk je naar allerlei aspecten. Welk model wordt het? Past het apparaat in de ruimte die je ervoor in gedachten hebt? Maar ook: is het apparaat veilig? Je wilt immers niet dat er problemen kunnen ontstaan. Zo is het ook met waterontharders. Hoe weet je of je ook qua veiligheid de juiste keuze maakt?

Kiwa-certificaat

Bij Van Meerendonk Waterontharders zit je ook wat de veiligheid betreft goed. De waterontharders van Hydro@Home die het bedrijf levert, zijn namelijk de eerste in Nederland die het Kiwa-certificaat hebben ontvangen. Dat is natuurlijk geweldig, maar mogelijk heb je zelf nog nooit eerder gehoord van deze instantie. Daarom vertellen we je er graag wat meer over.

Testen, inspecteren en certificeren

Kiwa bestaat sinds 2011 en is een internationeel opererende instantie die zich bezighoudt met testen, inspecteren en certificeren. Dat doet het bedrijf voor allerlei ondernemingen en overheden die actief zijn in verschillende markten, zoals (brand)veiligheid, voeding, transport en de zorg. De Nederlandse afdeling van Kiwa is gevestigd in Rijswijk. Met een certificering van Kiwa kan de consument ervan op aan dat het gecertificeerde product voldoet aan de normen voor gezondheid en veiligheid. Het kan zijn dat je thuis al meerdere apparaten hebt die het Kiwa-keurmerk hebben. Het kan ook zijn dat je nooit op het keurmerk gelet hebt. Niet altijd is duidelijk zichtbaar of een apparaat dat je in huis hebt Kiwa-gecertificeerd hebt.

Hoge eisen

De toestellen die Van Meerendonk Waterontharders bij klanten installeert, de Hydro@Home waterontharders, hebben zo’n Kiwa-keurmerk. Dat betekent dat ze voldoen aan de hoge eisen die in ons land gesteld worden aan apparaten die werken met drinkwater. En dat is ook logisch. Je wilt toch niet dat het water dat je thuis gebruikt vervuild is of op een andere manier onveilig? Water gebruik je immers elke dag; deels als drinkwater. Daar moet je op kunnen vertrouwen.

Langdurig proces

Die certificering ging niet van de ene op de andere dag. Er ging een lange periode aan vooraf. Er moest aan allerlei eisen worden voldaan op het gebied van bijvoorbeeld het ontwerp, de functies en de gebruikte materialen. Toen Van Meerendonk Waterontharders dat allemaal voor elkaar had, zijn de apparaten getest en uiteindelijk in orde bevonden.

De beste waterontharder

Met de Hydro@Home waterontharders hoef je je dus geen zorgen te maken: ze doen waarvoor ze bedoeld zijn, en dat op een veilige manier. Je hebt er dus geen omkijken naar. En dat vindt het bedrijf belangrijk voor zijn klanten: dat ze ervan verzekerd zijn dat ze de beste waterontharder in huis halen, ook als het gaat om de veiligheid.

Door admin