muggen in de slaapkamer

Ieder jaar kijken we weer naar de zomer uit. Toch zit er ook een mindere kant aan het lekkere weer van het seizoen, want tijdens deze tijd van het jaar zijn de muggen ook weer van de partij. Het meest vervelende is wanneer er een mug op de slaapkamer zit en je deze maar niet te pakken krijgt. Gelukkig zijn er een aantal tips die helpen tegen muggen op de slaapkamer.

1. Ventilator

Gedurende de zomermaanden komt het vaak voor dat het op de slaapkamer erg warm is, waarvoor je een ventilator neerzet om de ruimte wat te laten afkoelen. Goed nieuws: ventilators hebben meerdere functies. Ze helpen namelijk ook om de muggen uit de buurt te houden. De luchtstroom van de ventilator zit de muggen enorm in de weg, waardoor ze letterlijk wegwaaien.

2. Horren

Voorkomen is natuurlijk beter dan bestrijden. Het dichthouden van de ramen is een optie, maar dan wordt het wel heel benauwd op de slaapkamer. Horren zijn dan de perfecte tip. Deze blokkeren het raam, waardoor muggen er niet doorheen kunnen vliegen. Als je voor ieder raam een hor plaatst, kunnen muggen niet door de ramen naar binnen vliegen maar kun je deze wel open houden voor wat frisse lucht.

3. Anti-muggenspray

Het meest directe middel om muggen te bestrijden is anti-muggenspray. Dit spul is niet zo gezond om binnen te krijgen, waardoor veel mensen terughoudend zijn om het te gebruiken. Maar als je muggenspray maar een paar maanden per jaar gebruikt is er helemaal niets mis mee. Het is dus prima om muggenspray te gebruiken wanneer er een mug op de kamer zit die je niet kun vinden. Zodra de mug met de spray in aanraking komt sterft deze, dus je hoeft niet nauwkeurig te zijn. Bovendien is een klein flesje DEET makkelijk mee te nemen.

4. Klamboe

Heb je al een hor, maar geeft dit toch niet het gewenste effect? Of vind je het te veel gedoe om een hor te plaatsen? Dan is een klamboe de perfecte oplossing. Met een Deconet klamboe kun je het bed helemaal afschermen van muggen. Dat is eigenlijk al meer dan genoeg, want het is wanneer je in bed ligt dat je het meeste last hebt van de vervelende insecten. Bovendien is een Deconet klamboe ook een leuke toevoeging aan het interieur van je slaapkamer.

5. Muggenstekker

Een muggenstekker is een simpele en goedkope manier om muggen uit de kamer weg te houden. Daarnaast werkt het ook nog eens goed. In muggenstekkers zit een vloeistof die verdampt wanneer je de stekker in het stopcontact doet. Muggen kunnen niet tegen deze vloeistof, dus sterven alle muggen die zich op dat moment in de slaapkamer bevinden.

7. Insectenlamp

Een insectenlamp trekt vliegende insecten, waaronder muggen, aan via UV-licht. Vervolgens sterven de insecten. Dit is een makkelijke oplossing om van muggen af te komen, alleen geeft de lamp natuurlijk wel licht. Deze optie is dus niet geschikt voor mensen die liever geheel in het donker slapen.

Door admin