Symboliek is bij het selecteren van een passende tastbare herinnering aan een overleden dierbare vaak een belangrijk onderdeel. Of u nu op zoek bent naar een urn of een assieraad, de wijze waarop diverse symbolen voorkomen binnen de vormgeving en/of de decoratie zijn eindeloos. Wij – de medewerkers van UitvaartUniq.nl vertellen u hier graag wat meer over. Ditmaal de symboliek van de Boeddha.  

Waar staat de Boeddha symbool voor?

Allereerst iets meer achtergrond informatie. De boeddha wordt direct gelinkt aan Gautama Boeddha, de stichter van het Boeddhisme. Gautama Boeddha was een spiritueel leider die ongeveer 450 jaar voor Christus tot 370 jaar voor Christus in India leefde. De boeddha (veelal aangeduid met de ‘boeddha vorm’) staat symbool voor ‘spiritualiteit’ in de breedste zin van het woord. De boeddha staat voor ontwaking en verlichting. 

Urnen & assieraden met de boeddha als thema. 

De boeddha is een populair symbool voor urnen & assieraden, waarbij er uiteraard diverse mogelijkheden zijn binnen dit thema. Er zijn bijvoorbeeld prachtige boeddha mini urnen bij UitvaartUniq.nl verkrijgbaar van bijzondere (half)edelstenen zoals rozenkwarts, dumorturiet en diverse jaspis soorten. Deze kleine edelstenen boeddha urntjes zijn voorzien van een klein gaatje – voor een symbolische hoeveelheid as – dat met een klein schroefje afgesloten kan worden. Maar ook vindt u bij ons prachtige keramische boeddha urnbeelden, ook geschikt voor buitenplaatsing. 

Uiteraard vindt u bij ons ook bijzondere assieraden met de Boeddha als thema. Met een ashanger in de vorm van een Boeddha draagt u de ‘spirit’ van uw overleden dierbare altijd met u mee. Naast diverse materiaalsoorten – waaronder zilver & goud – heeft u ook de keuze uit diverse stijlen en vormen, van de sierlijke en klassieke ‘lachende boeddha’ tot en met de strakkere boeddha silhouetten. Neem gerust een kijkje op onze website, hier vindt u alle ashangers van UitvaartUniq.nl

Door admin