beleggen

Voorheen kreeg je best wel een leuk bedrag extra per jaar aan rente op je spaargeld. Helaas is dat al geruimte tijd anders. De spaarrente is zo laag dat je er vrijwel niets extra’s aan overhoudt. Beleggen is daarom de laatste jaren een populaire optie geworden. Als je geld belegt heb je meer kans op een hoger rendement uit je spaargeld. Met beleggen heb je echter wel de kans om je spaargeld ook kwijt te raken. Als je dit risico wilt beperken dan is het vertandig om je spaargeld tijdens het beleggen te versprijden over diverse aandelen van meerdere bedrijven. Dit kan bijvoorbeeld door te beleggen bij BinkBank.

Vanaf een tientje per maand een mooi bedrag opbouwen

Tengwoordig is het ook goed mogelijk om te beleggen met een klein bedrag, je hoeft er niet al je spaargeld voor in te zetten. Sterker nog door te beleggen kun je sparen voor bijvoorbeeld je kinderen of kleinkinderen. Je kunt al beleggen vanaf tien euro per maand en daarmee een mooi bedrag opbouwen voor later. Beleggen voor je kind of voor je kleinkinderen is dus helemaal geen slecht idee. Beleggen met een klein bedrag is mogelijk geworden door de opkomst van de zogenaamde ETF-fondsen. Hierdoor is het makkelijker geworden om kleine beleggingsbedragen goed te verspreiden. 

Iedereen kan beleggen, ook jij!

Juist omdat je nu ook met een klein bedrag kunt beleggen, is het beleggen voor iedereen toegangkelijk geworden. Je hoeft jezelf ook echt niet uitgebreid te verdiepen in allerlei beleggingsproducten, of tijd steken in het volgen van de beursen, als je dit niet leuk vindt. Technologische ontwikkelingen zorgen er voor dat kleine bedragen, steeds eenvoudiger automatisch belegd kunnen worden. Hiermee kan een beleggingsmaatschapij de keus voor bepaalde beleggingen precies afstemmen op jouw persoonlijke situatie en voorkeuren. Bijvoorbeeld op grond van je tijdshorizon of de mate van risico die je bereid bent om te lopen.

Tips voor het beleggen met een klein budget om te sparen voor later

Voor steeds meer mensen is een extra resere niet alleen prettig maar zelfs noodzakelijk voor later.  Wil je beleggen voor jou kinderen zodat ze later van dit geld wat meer financiele lucht hebben? Geld voor bijvoorbeeld een dure studie of het behalen van een autorijbewijs?

Door verantwoord te beleggen kan in principe iedereen voorzichtig vermogen opbouwen. Daarbij kunnen de volgende tips je helpen:

  • Verspreid je geld

Door je geld te laten verspreiden over meerdere beleggingscategorieen, het liefst wereldwijd, heb je minder kans dat je jouw inzet verliest.

  • Beperk het risico

Zeker als het geld is wat je later nodig hebt voor bijvoorbeeld je pensioen, is het belangrijk dat je niet teveel risico neemt tijdens het beleggen van dit vermogen. Je kunt de risicograad instellen als je begint met beleggen.

  • Let op extra kosten

Aan beleggen zitten kosten verbonden die van invloed kunnen zijn op het rendement dat je behaalt. Beleggen in ETF’s via een geautomatiseerd vermogensbeheer is voordeliger dan zelf actief beheren.

  • Heb geduld, en word niet bang

Blijf rustig als het even niet mee zit op de beurs. Als je belegt met een lange tijdshorizon kun je echt wel een potje voor de toekomst opbouwen.

  • Discipline, liever klein en regelmatig

Beleg liever iedere maand met een klein budget, dan groeit het vermogen bijna ongemerkt. Beleg in ieder geval meerdere keren per jaar als je per maand teveel vindt.

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Uw inleg kan minder waard worden. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met BinckBank.

Door admin