interieurtips-voor-samenwonen

Samenwonen; van droom tot nachtmerrie

Je stuurt de kaartjes en de groepsappjes al uit: we gaan samenwonen. Een spannend en nieuw proces dat je samen goed moet doorstaan. Want wat leuk lijkt en leuk begint kan al snel de verkeerde kant opgaan. Botsende meningen, verschillende smaken. Het is daarom goed om het ‘ we gaan samenwonen proces ‘ vanaf het begin goed aan te pakken door duidelijke afspraken te maken en elkaars smaak goed te begrijpen.

Blauwe tegels en groene banken

Een interieur samenstellen is een spannend proces maar het is ook een leuk proces. Voordat je gaat interieurshoppen en alle meubels die jullie al hebben bij elkaar gaan zetten is het slim om eerst een moodboard te maken. Individueel. Dit kan door middel van knippen en plakken uit tijdschriften, plaatjes van Pinterest op te slaan en als je heel creatief bent door middel van schetsen en tekeningen te maken. Leg nadat je beide klaar bent beide moodboards naast elkaar en bespreek het samen. Wie weet komt de smaak redelijk overeen en misschien ontdek je ook dat je beiden een heel ander beeld van het interieur had. Maar geen zorgen, iets dat op papier misschien niet zo mooi bij elkaar lijkt, zoals blauwe tegels in combinatie met groene banken, kan uiteindelijk een heel verrassend effect hebben. Er zijn veel verschillende interieurtips voor samenwonen, maar de belangrijkste is misschien toch wel de open communicatie. Want als jij echt tegen die groene bank op kijkt, durf dat dan vooral ook bespreekbaar te maken. Het zal een proces worden waar in compromissen worden gemaakt, maar iets in je interieur waar je nog heel lang tegen moet aan kijken waar je geen goed gevoel bij hebt en zult krijgen is ook niet fijn.

Bezoek uiteenlopende interieurzaken

Een interieur samenstellen is leuk. Je zult veel nieuwe winkeltjes ontdekken. Probeer interieurzaken te bezoeken waar je niet direct heen zal gaan? Ben je meer een Loods 5 meisje en is je partner meer van de vintage shops? Schroom dan ook niet om wat leuke thriftshops langs te gaan om elkaars smaak zo goed te begrijpen. Interieurtips voor samenwonen zijn er genoeg, maar uiteindelijk moet je toch het geen doen dat het beste bij jullie past. Ga het proces open in en koop ook eens iets buiten je comfort zone.

Door admin