klein-balkon-inrichten

Een klein balkon inrichten is een groot feest

Je hebt geen groot terras nodig of een grote tuin om een sfeervolle buitenomgeving te creëren voor je zelf. Stiekem is een klein balkon misschien juist wel leuker omdat je zo al snel een knusser effect kunt creëren zonder er al te veel moeite voor te doen.
Nog een voordeel? Omdat je niet veel ruimte hebt hoef je ook niet veel spulletjes te kopen. Zo zul je dus vele malen goedkoper uitzijn dan wanneer je een grote tuin moet inrichten met allerlei dure lounge sets. Een klein balkon inrichten is super leuk en met de volgende tips gaat het alleen maar nog leuker worden. 

klein-balkon-aankleden

Tip 1: kleedjes zijn je beste vriend

Wanneer je opzoek bent naar inspiratie voor klein balkon inrichtingen kom je al snel uit op toffe vloerdecoratie. Want zo een leuk kleurrijk kleed kan echt het verschil maken en de ruimte veel groter doen ogen. Voordat je begint bepaal je voor je zelf het kleuren pallet. Ga je voor warme tonen of koude tonen? En voor welk materiaal ga jij het liefst? Maak een keuze en ga op zoek naar jouw mooiste kleed. Dit wordt de basis waarmee jij de rest van je balkon gaat inrichten. Een klein balkon aankleden is nog nooit zo leuk geweest!

Tip 2: kies een thema

Wanneer je je kleed hebt gekozen heb je al een goed beeld van je stijl. Is dit een chique kleed en werk je met veel basiskleuren zoals aardetinten of ga je voor een bohemian style waar je met veel wit werkt? Wat nu ook een grote trend is zijn de mediteraanse stijl waar je kunt werken met veel verschillende felle en vrolijke kleurtjes.

Tip 3: Verlichting

Bij een klein balkon aankleden horen natuurlijk ook mooie lampjes. Er zijn heel veel sfeerlampen en lichtjes die perfect zijn voor buiten. Pompon lampen doen het altijd goed. In vrolijke felle kleuren of juist de transparante versie. Kijk naar wat het beste bij jouw thema en bij jouw kleedje past.

Tip 4: Kussentjes in verschillende maten en texturen

Kussentjes maken elke ruimte een stuk sfeervoller en gezelliger. Zo ook een (klein) balkon. Werk met verschillende maten kussens en in verschillende texturen. Zo krijgt je balkon direct een hippe en luxe uitstraling.

De inspiratie voor klein balkon lijst sluiten we af met de volgende en tevens laatste tip: Size does not matter, just have fun with it!

Door admin