kleuradviezen-voor-je-muren

De beste manier om je woning een nieuwe look te geven

Ben jij op zoek naar woon inspiratie en wil jij je woning een fijne opfris beurt geven? Of ga jij binnenkort verhuizen en zoek jij nog naar de laatste trends op het gebied van kleuren? Dan zit je hier goed. Je muren verven is een budget vriendelijke manier om je woning direct een vernieuwde uitstraling te geven.

Bold and bright colors

Waar het de afgelopen jaren vooral om pasteltinten ging zien we nu weer dat het allemaal weer een stukje gedurfder en stoerder mag. Felle kleuren, opvallende kleuren, het mag allemaal weer. Een nieuwe look voor je interieur creëer je zelf wanneer je die saaie pastelblauwe wand vervangt door een felblauwe kleur op de muur. Muren verven kan iedereen, dus ook jij. Pak je verfkwasten maar uit de kast en volg de volgende kleuradviezen voor je muren.

Begrijp je woonruimte

Wanneer je een nieuwe look voor je interieur wilt creëren, is het belangrijk dat je je woonruimte goed begrijpt. Het laatste dat je wilt is dat je een ruimte smaller laat lijken dan hij werkelijk is. Let daarom goed op het lichtinval, de ramen in je ruimte en bijzondere hoeken die je kunt accenturen met de juiste kleuren en verlichting. Wanneer je een goed beeld hebt van je woonruimte kun je beginnen met het experimenteren met kleuren. Vele winkels zoals de Gamma, praxis en andere zaken waar je verf kunt krijgen hebben verf samples. Kleine hoeveelheden verf in een specifieke kleur zodat je deze kunt uitproberen op je muur thuis. Het beste advies hier in is om wanneer je een kleur in gedachten hebt, bijvoorbeeld blauw, je 3 tinten blauw mee neemt. De kleur die je mooi vindt, de kleur die je eigenlijk niet durft te gebruiken en de een kleur die volledig uit je comfort zone is. Sample ze alledrie naast elkaar op de muur. Grote kans dat die kleur die volledig uit je comfortzone is, toch de kleur is die je uiteindelijk het mooiste vindt. Durf te experimenteren met verf. En onthoud, het is maar verf. Ben je de kleur zat? Dan verf je er gewoon weer overheen met een andere kleur!

Colorblocking is helemaal hip en happening

Bij het geven van kleuradviezen voor je muren gaat het niet enkel alleen om één kleur, maar ook om meerdere kleuren. Durf te spelen met designs en patronen die je zelf kunt creëren met verf. Waarom een wand in enkel één kleur verven, wanneer je deze ook kunt opbreken in twee tinten. Is jouw muur in de lengte 3 meter hoog, verf dan 1.2 in een fel paarse tint en 1.8 in een mosterd gele kleur. Door de muur ‘op te breken’ in twee vlakken creëer je een optisch bedrog waardoor de ruimte nog groter lijkt.

Het belangrijkste is dat je het verfavontuur aan durft te gaan, wie weet wat voor moois jij zult creëren als ook jij eens uit je comfort zone stapt! 

Door admin