licht in de ruimte

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van led inbouwspots. Dit type verlichting is namelijk erg energiezuinig en verkrijgbaar als bijna elk type licht. Inbouwspots led zetten bijna al de energie om in licht, wat hen zeer efficiënt maakt. Een ander voordeel hiervan is dat er bijna geen warmte vrijkomt,, wat led verlichting erg veilig maakt. Lees verder als je meer over de voordelen van led inbouwsets wil weten.

Led verlichting heeft een lange levensduur

Led verlichting gaat veel langer mee dan normale verlichting. Dit komt deels door het hierboven genoemde efficiënte gebruik, maar ook omdat er geen fragiele onderdelen worden gebruikt, zoals een gloeidraad. Gemiddeld gesteld, kun je zeggen dat de inbouw spots led slechts eens per 25 jaar vervangen hoeven te worden. Dit is bijna 35 keer minder dan een normale gloeilamp. Dit levert op de lange termijn een fikse besparing op.

Elk type verlichting is er in een led variant

Je vindt led inbouwspots in de meest uiteenlopen maten en vormen en voor bijna elke is er ook een dimbare variant op de markt. Waar het 10 jaar geleden moeilijk was om sfeerlicht te krijgen met led verlichting, is dat type verlichting nu ook met led geen probleem meer. Hiermee kun je dan nog steeds goed studeren, werken of lezen als je de led verlichting harder laat schijnen. Led licht is daarvoor erg praktisch, maar zeker zo sfeervol als je het dimt. 

Zorg voor een warme, knusse omgeving

Wil je dus wat meer gezelligheid en een ontspannen sfeer, bijvoorbeeld bij kijken van een film of in de slaapkamer voor het slapengaan? Dan kun je die spotjes eenvoudig laten dimmen door slechts de lichtknop om te draaien. De gedimde verlichting zorgt ervoor dat de kamer er warm en sfeervol uitziet, zodat je heerlijk kunt gaan ontspannen. Op deze manier zorgen led inbouwspots ervoor dat er de juiste verlichting is, op ieder gewenst moment van de dag.

Uiteraard is er voor elke led inbouwspot de juiste armatuur, die je helemaal in het plafond kunt wegwerken. Voor de spot zelf zijn ook varianten op de markt die kantelen. Dit kan erg handig zijn als je de led spotjes bijvoorbeeld als leeslampje wilt gebruiken, of wanneer je aan het klussen bent. Doordat je de lamp kunt draaien en kantelen in de armatuur is het erg makkelijk om het licht op een bepaalde plek te laten schijnen. Door de spot eenvoudig in de armatuur te draaien, kun je altijd extra licht creëren waar je het nodig hebt. Daarnaast kun je de kantelbare inbouwspot led ook zeer goed toepassen als accentverlichting. 

Door admin