intergas verwarmingsketel kopen

Bij het kopen van een nieuwe cv ketel komt een hoop kijken. Er zijn namelijk een hoop verschillende soorten verwarmingsketels op de markt, van veel verschillende merken. Het is dan ook niet zo simpel en een kwestie van een intergas verwarmingsketel kopen. Misschien is een ander merk namelijk wel interessanter voor jou. Hieronder helpen we je op weg door uit te leggen te geven welke ketels er zijn en hoe je de juiste voor jou kunt kiezen.

Energie opwekken met je cv ketel

Normaal gesproken werd er altijd eerst gekeken naar de keuze in een gas- of elektriciteit ketel. Echter is tegenwoordig de eerste vraag die gesteld wordt: is een HR-e ketel iets voor jou? Want ook al zijn dit de duurste ketels op de markt, ze wekken ook stroom op, waardoor je enorm kunt bezuinigen. Uiteindelijk bespaar je namelijk op je elektriciteitsrekening en kun je er zelfs geld mee verdienen. In de HR-e ketel zit namelijk een generator die energie opwekt en deze overgebleven energie kan opslaan. Het is dan mogelijk om die energie te verkopen aan een energie maatschappij. Dit klinkt interessant, maar dan nog is het verstandig om pas een HR-e ketel te kopen als je veel verbruikt, denk daarbij aan minimaal 1.600 m³ gas per jaar.

Verschillende cv ketels

Er zijn cv ketels die werken op gas en er zijn er die werken op elektriciteit. Aangezien de elektrische erg duur is in gebruik en alleen wordt toegepast in een combinatie met zonnepanelen, houden we het daarom hierbij de cv ketels die werken op gas, dit zijn de Hoog Rendement elektriciteit (HR-e) ketel, de Hoog Rendement (HR) ketel en de Ultra Hoog Rendement (UHR) ketel

Gesloten circuit

De HR ketel is de enige van de 3 bovengenoemde ketels die een zogenaamd gesloten circuit heeft. Zo’n systeem haalt de zuurstof die het nodig heeft voor de verbranding van gas, die nodig is voor het opwekken van energie, uit de buitenlucht door middel van een toevoerbuis. Bij de verbranding van het gas komt condensvrij, dat moet worden afgevoerd via het riool. Daarom kan een gesloten systeem, en dus een HR ketel, alleen maar op een riool worden aangesloten.

Ultra Hoog Rendement ketel

Naast het gesloten systeem is er het open systeem, dat zowel de UHR- als de HR-e ketel hebben. Bij dit systeem zit er aan de open onderkant van de ketel een warmtepomp. Deze zuigt lucht aan om het water te verwarmen naar een zogenaamde basistemperatuur. Als er dan warm water wordt afgenomen zal dit water ook door gas tot de vereiste temperatuur verwarmd worden, maar omdat het water al die basistemperatuur heeft, duurt de opwarming niet lang, en heb je dus minder gas verbruik. Omdat bij een gesloten systeem geen condens ontstaat, hoeft een UHR- of HR-e ketel niet op het riool te worden aangesloten, wat op bepaalde locaties een enorm voordeel kan zijn.

Door admin