De prijzen van energie zijn de afgelopen jaren gestegen, dit jaar zelfs explosief. Helaas verwachten we niet dat daar binnenkort verandering in komt en dus zul je geconfronteerd blijven worden met een hoge energie rekening. Gelukkig kun je daar wel iets aan doen, door bijvoorbeeld je dubbel glas te vervangen door veel beter isolerend triple glas.

Ramen zijn de grootste warmte, en dus energie, lekkers in huis

Ramen zijn namelijk, op het dak en de muren na, de grootste warmte lekkers in huis. Maar liefst 13% van alle verloren warmte verlies je op deze manier. Maar wat kost het vervangen van het dubbelglas in huis? En wat komt er allemaal bij kijken als je dit gaat doen? Is het een kwestie van bijvoorbeeld op zoek gaan naar een glaszetter Nijmegen? Veel mensen worstelen met deze vragen en besluiten om de ramen uiteindelijk maar niet te vervangen. Niet slim, want dit hoeft helemaal geen enorme klus en de besparing die je ermee maakt kan enorm zijn.

Laat een expert kijken naar je huidige situatie

Als eerste raden we je aan om een afspraak bij een gerenommeerd glaszettersbedrijf te maken, dit bedrijf zal mensen langs sturen die het glas in komen meten. Misschien overbodig om te vermelden, maar het is erg belangrijk dat dit nauwkeurig gebeurt. Laat dit dan ook altijd door een bedrijf doen, als er een fout wordt gemaakt zijn zij verantwoordelijk en moeten zij het probleem oplossen. Ga je dit zelf doen en meet je het verkeerd in, dan kan je dit een hoop extra kosten opleveren.

We kennen verschillende soorten energiebesparende glassoorten

Je kiest een soort beglazing, meestal in overleg met de expert, en het glas wordt door hem of haar bestelt. Je oude ramen worden uiteraard pas vervangen als het nieuwe glas er is. Er wordt dan celband aangebracht voor een goede, evenredige drukverdeling en met steunblokjes wordt ervoor gezorgd dat de ruit goed wordt ondersteund. Daarna worden er glaslatten aangebracht aan de onderkant van het nieuwe raam. Dit wordt gedaan ter ventilatie van de ruimte.

Welke opties zijn er bij het vervangen van je huidige dubbel glas?

Bij het vervangen van dubbelglas is het kostenplaatje sterk gebonden aan het soort glas dat je kiest. Dubbele beglazing van 4 millimeter is uiteraard per vierkante meter goedkoper, dan glas van 8 millimeter dikte. Verder kun je beglazing uitkiezen die past bij jou wensen; zo heb je bijvoorbeeld HR++ isolatieglas en zelfs het zogenaamde hierboven genoemde triple glas. Een aantal voordelen van dit type beglazing is dat je geen last meer hebt van kou of tocht in huis. Ook vormt er geen condens aan de binnenkant van deze ramen en werken ze extra geluidsisolerend, maar misschien wel het belangrijkst: je verbruikt minder energie om je huis warm te houden. Dus denk je er al een tijdje over om je dubbel glas te vervangen? Dit is het ideale moment.

Gemeenten hebben initiatieven gelanceerd die huiseigenaren bewust moeten maken van het energieverbruik van hun woning. Daarnaast bieden zij dan adviezen om de woning energiezuiniger te maken. In sommige gemeenten worden ‘energiebespaarboxen’ met daarin items als tochtstrips en radiatorfolie uitgedeeld, maar weet je pas echt goed werkt om te besparen op je energierekening? Je oudere dubbelglas ramen vervangen door beter isolerende ramen!

Door admin