private lease

Wanneer je een auto gaat leasen, zul je wellicht een financieel overzicht maken voor de vaste uitgaven per maand, en of dat uitkomt wanneer je het leasebedrag hierbij optelt. Hoewel een auto leasen zorgt voor minder onverwachte of verspreide kosten in de tijd dat je de auto leaset, is het maandbedrag wel een bedrag waar je iedere maand rekening mee moet houden.

Alles-in-één

Een auto leasen zorgt voor een flinke kostenpost iedere maand, maar is dan wel een alles-in-één bedrag. In het leasecontract zijn onderhoudskosten, verzekeringen, belastingen en pechhulp namelijk meegenomen. Tel je de kosten van een eigen auto bij elkaar op, zal dit samen ook op een flink bedrag uitkomen, het verschil is dat je die kosten op verschillende momenten krijgt.

Inkomen en BKR-registratie

Er geldt geen inkomenseis voor het leasen van een auto. Wel is het zo dat een leaseaanvraag ‘geaccepteerd’ moet worden wanneer de leasemaatschappij is aangesloten bij Keurmerk Private Lease. Na de aanvraag wordt er dan een kredietcheck gedaan, en gekeken of je alle vaste lasten per maand kunt betalen en daarnaast geld overhoudt voor levensonderhoud. Bij acceptatie van de leasemaatschappij krijg je een BKR-registratie waar het totale leasebedrag in staat. Over het algemeen is het lastiger een private leasecontract af te sluiten wanneer je geen vast inkomen hebt of bijvoorbeeld een startende ZZP’er bent.

Occasion leasen

Ben je niet op zoek naar een gloednieuwe auto maar wil je wél de voordelen van leasen? Dan is het leasen van een occasion het perfecte alternatief. Een leasemaatschappij van occasions, zoals Private lease used, beheert goed onderhouden, jonge auto’s die bijvoorbeeld zijn ingeruild door een particulier. Wanneer je een occasion leaset, is de prijs per maand als vanzelf lager dan wanneer je een nieuwe auto zou leasen. Je leaset de auto zoals-ie is en kunt deze dus niet op jouw specifieke wensen aanpassen, maar hier staat tegenover dat de auto al snel gebruiksklaar is.

Ruim aanbod

Ook binnen de occasion lease is er een ruime keuze in modellen en merken. Kijk bijvoorbeeld eens naar opel lease occasion. Het leasen van een occasion werkt hetzelfde als het leasen van een nieuwe auto: alle kosten zijn inbegrepen in het vastgestelde maandbedrag. Het verschil met het leasen van een nieuwe auto is dat het maandbedrag lager ligt, en je daarnaast vaak de keuze hebt om te kiezen voor een kortere looptijd van het contract.

Door admin