populairste elektrische auto's van 2024

Bij de aanschaf van een nieuwe auto kiezen we steeds vaker voor een elektrisch exemplaar. Mede vanwege de energietransitie is dit een erg goede keuze. Met een elektrische auto stoot je veel minder uit dan met een auto op benzine, gas of diesel. Ook past elektrische rijden perfect bij ons kleine land. Binnen Nederland rijden we vooral veel korte afstanden, wat ideaal is met een elektrische auto. Daarnaast spelen natuurlijk ook de financiële voordelen mee bij de keuze voor een EV. Naast verschillende belastingvoordelen kun je voor elektrisch rijden vaak ook fijne subsidies krijgen. Tel daar nog eens bij op dat elektrische voertuigen steeds beter en krachtiger worden en we begrijpen waarom ook jij een nieuwe EV overweegt. De populairste elektrische auto’s van 2024 worden geleverd door onder meer Toyota, Hyundai, Skoda en Volkswagen. Dit verbaast je misschien, maar dit komt vooral doordat deze merken een groter aanbod hebben qua elektrische modellen. Daarnaast blijven natuurlijk ook merken als Tesla en Polestar populair.

Wel of niet kiezen voor elektrisch rijden?

Een mooie auto rijden is natuurlijk prachtig, maar je moet hem wel kunnen betalen. Veel elektrische auto’s zijn een stuk duurder in de aanschaf dan een wagen op benzine. Daar staat tegenover dat de kosten voor een EV vaak een stuk lager zijn, zowel in het onderhoud als het gebruik. Beschik je thuis of op het werk over zonnepanelen? Dan kun je bovendien wel heel goedkoop laden! Verder betaal je met een elektrische auto geen wegenbelasting en ook zijn je kosten per kilometer veel lager dan bij een auto op diesel of benzine. Wil je wel een elektrische auto, maar heb je niet genoeg spaargeld om hem zelf te kopen? Dan zijn er ook steeds meer opties als het gaat om een EV leasen. Je kunt kiezen voor één van de populairste elektrische auto’s van 2024, maar een bijzonder nieuw model kan natuurlijk ook.

best verkochte elektrische auto's van 2024

Meest verkochte elektrische auto van 2024

Als we kijken naar de meest verkochte elektrische auto van 2024, zien we dat naamsbekendheid enorm veel doet voor de populariteit van een auto. De meeste mensen denken bij een elektrische auto direct aan Tesla. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het Model Y van Tesla bovenaan staat. Hiervan zijn er alleen al in januari 2024 meer dan 1100 verkocht. De Volvo CX40 Recharge doet het eveneens ontzettend goed, net als de Tesla Model 3. Verder kiezen we ook vaak voor de Jeep Avenger en de Skoda ENYAQ. Wil je zelf een nieuwe elektrische auto kopen in 2024? Kies dan vooral voor een model dat perfect past bij jouw manier van rijden!

Hieronder een duidelijk overzicht van de 5 meest verkochte elektrische auto’s in januari 2024

  1. Tesla Model Y
  2. Volvo XC40 Recharge
  3. Tesla Model 3
  4. Jeep Avenger
  5. Skoda Enyaq

Door admin