Wanneer u heeft besloten een nieuwe (elektrische) auto te gaan leasen is het goed om de diverse private lease aanbieders met elkaar te vergelijken. Voor dezelfde auto kunnen verschillende maandbedragen voorkomen. Echter, de scherpste prijs hoeft niet altijd de beste deal te betekenen. Bij private lease spelen ook de voorwaarden van het contract een grote rol.

Private lease aantrekkelijk

Private lease wordt aantrekkelijk gemaakt met scherpe aanbiedingen voor het rijden in een nieuwe (elektrische) auto. Bij private lease sluit u een contract af voor meerdere jaren. In tegenstelling tot wanneer u een nieuwe auto koopt hoeft u bij private lease niet direct met een hoog bedrag geconfronteerd te worden. Gedurende de looptijd van het contract betaald u een vast maandbedrag. Hierin zijn de wegenbelasting, het onderhoud en de verzekering geregeld. De enige kosten die u naast het vaste maandbedrag nog betaald zijn de kosten voor het tanken of opladen.

Laagste maandbedrag niet persé de beste deal

Private lease vergelijken doet u dus niet puur en alleen op het maandbedrag. Elke aanbieder heeft zijn eigen voorwaarden betreffende het aantal te rijden kilometers, de verzekering en het voortijdig aflopen van het leasecontract. Als voorbeeld nemen we hier Ford Kuga private lease. Deze is te leasen in drie verschillende uitvoeringen. Te weten de Ford Kuga Trend, De Ford Kuga Titanium en de Ford Kuga ST-Line. Het leasecontract loopt 5 jaar en per jaar mogen 10.000 km’s worden afgelegd vanaf 469 € per maand. Precies Diezelfde Ford Kuga kunt u wellicht bij een andere leasemaatschappij goedkoper leasen maar kunt u wellicht minder kilometers afleggen of zijn de voorwaarden qua verzekering anders geregeld. Het is dus slim om per auto meerdere leaseaanbieders te vergelijken.

Voortijdig aflopen van het leasecontract

In de voorwaarden van het leasecontract vindt u onder meer hoe er wordt gehandeld wanneer het leasecontract voortijdig wordt verbroken. Dat kan zijn omdat u zonder werk komt te zitten of wellicht arbeidsongeschikt raakt en daardoor het maandbedrag niet meer kan betalen. Bij sommige leasemaatschappijen betaald u een soort boete wanneer het leasecontract voortijdig wordt afgebroken. Anderen geven een garantie dat bij werkloosheid of arbeidsongeschiktheid het contract kan aflopen zonder bijbetaling. Een zeer belangrijk punt om te overwegen vooraleer u het definitieve contract ondertekend. Dit soort voorwaarden kan anders voor grote problemen zorgen bij het vroegtijdig beëindigen. Let bij private lease dus niet alleen op de maandprijs maar neem zeker de voorwaarden goed door.

Door admin