relaxen

Na een lange dag of week op het werk is het tijd voor een break. Maar hoe zorg je ervoor dat je écht goed ontspant? Wij geven je een aantal handige tips, zodat je weet hoe jij pas echt goed kan ontspannen.

1. Lichamelijke rust
Weet je zeker dat je volledige ontspanning wilt? Lichaamsbeweging is het beste medicijn. Lichaamsbeweging bevordert de bloedcirculatie en geeft je een goed gevoel. Warmte helpt ook om je lichaam te ontspannen. Spring dus onder een warme douche, ga in bad of naar een sauna. Natuurlijk kan je ook hulp vragen van je partner. Hij of zij wilt je vast wel een fijne massage geven na zo’n zware week.

2. Geestelijke ontspanning

Zet je gedachten opzij en breng quality time door met je partner, familie of vrienden. Plan een leuk uitje of een weekendje weg en ga er lekker samen op uit. Natuurlijk kan je ook geestelijk ontspannen zonder dat je in het gezelschap bent van andere mensen. Lees en lekker boek of een leuk tijdschrift en geniet van het momentje voor jezelf.

3. Creatieve ontspanning
Ontspanning en creativiteit gaan absoluut hand in hand! Door creatief te zijn, kan je jouw gedachten van je afzetten waardoor je je uiteindelijk weer kan ontspannen. Je kunt dot op verschillende manieren doen. Luister naar je favoriete muziek, ga eens schilderen of ga eens op pad met een fotocamera. 

Hoe ontspan jij het best?
De belangrijkste tip is waar je echt door kan ontspannen, is door iets te doen waar je echt blij= van wordt. Heb je de laatste tijd veel fysiek zwaar werk verricht? Plan dan een wellnessdagje in voor jezelf. Heb je juist veel geestelijk werk verricht? Kies dan voor lichamelijk ontspanning. Hoe dan ook: kies voor iets waar jij in ieder geval echt blij van wordt. Alleen dan weet je zeker dat je optimaal kan ontspannen.

Door admin