camper-huren

De manier van reizen is voor veel mensen door de jaren heen sterk veranderd. Vroeger boekten mensen een vakantie naar een bepaalde plaats om daar gedurende enige tijd te vertoeven. Tegenwoordig gebeurt dat nog steeds, maar toch blijken vooral (individuele) rondreizen sterk aan populariteit te hebben gewonnen. In het bijzonder zogenaamde camperreizen zitten sterk in de lift. Bij het ondernemen van een dergelijke vakantie kan je dan ook pas echt rekenen op een ultiem gevoel van vrijheid. Lijkt dat jou ook wel wat? Aarzel dan niet langer en kom op deze pagina alles te weten over het boeken van een camperreis. 

Een camper huren voor jouw volgende vakantie 

Speel jij ook met het idee om een camper te huren voor je volgende vakantie? In dat geval zal je natuurlijk rekening willen houden met verschillende zaken. De ene camper is namelijk zeker de andere niet en ook de huurvoorwaarden kunnen verschillen. Enkele zaken waar je bij het uitkiezen van een camper zeker rekening mee zal willen houden zijn de volgende: 

  1. Hoe groot moet (of mag) de camper van je keuze zijn? 
  2. Welk budget heb je voor handen voor het huren van een camper? 
  3. Hoeveel slaapplaatsen moeten er ten minste in de camper zijn terug te vinden? 
  4. Hoeveel kilometers zitten er standaard in de huurprijs inbegrepen? 
  5. Onderzoek met welke mogelijke kosten je nog kan worden geconfronteerd; 

De exacte huurvoorwaarden waartegen je een bepaalde camper kan huren verschillen in de praktijk veelal behoorlijk. Zo is het best mogelijk dat je voor een camper huren in Nieuw-Zeeland geen rekening moet houden met extra betalende kilometers. Voor een camper huren in Spanje kan dit dan weer compleet anders zijn. In dit Zuiderse land zijn er namelijk vaak slechts een beperkt aantal kilometers standaard in de huurprijs inbegrepen. 

Hoe goedkoop een camper huren?

Voor heel wat mensen is het vooral belangrijk dat zij voor hun volgende vakantie zo voordelig mogelijk een camper kunnen huren. Geldt dat ook voor jou? Ook dan zijn er een aantal tips waar je graag bij stil zal willen blijven staan, namelijk: 

  1. Stem de camper van je keuze zo optimaal mogelijk af op je persoonlijke voorkeur(en);
  2. Probeer de reservering voor je camper zo vroeg mogelijk te doen; 
  3. Vergelijk de prijzen bij verschillende verhuurders van campers; 
  4. Hou zeker altijd rekening met de mogelijke extra kosten; 

In het bijzonder dit vierde punt is er één die ongelofelijk belangrijk is. Veel mensen zien het vaak over het hoofd, maar goedkoop een camper huren is vaak een kwestie van de extra kosten zoveel mogelijk te kunnen beperken. Het gaat hierbij niet alleen om de kosten voor de verzekering en mogelijke extra kilometers. Wat namelijk ook te denken van de vele opties waar je een (huur)camper mee kan uitrusten? Een fietsendrager, stroomkabels, een gasfles, etc. zijn slechts enkele voorbeelden van mogelijke extra kosten. 

Door admin