luxe-reis

Het maken van een groepsreis kan ontzettend spannend en uitdagend zijn, maar het is ook zeker een ervaring die je gehad moet hebben. Zonder dat je weet met wie je op vakantie gaat, boek je een reis naar vaak de mooiste bestemmingen. De een vindt het niks, maar er zijn genoeg mensen die dit een heel leuk concept vinden. Wil jij graag een groepsreis maken, maar kan je wel wat tips gebruiken? Hier staan drie tips op een rij.

1: Check de doelgroep

Natuurlijk wil je als volwassene niet op reis met allemaal twintigers, en andersom geldt hetzelfde. Daarom is het verstandig om van tevoren te kijken wat de doelgroep van de groepsreis is. Bel eventueel naar de reisorganisatie om te checken wat voor soort mensen zich hebben aangemeld. Het zou vervelend zijn als je je de hele reis als een soort buitenstaander voelt. Je kunt ook direct checken of er veel stelletjes zijn die deze reis geboekt hebben, of vooral mensen die alleen zijn.

Onderdeel hiervan is natuurlijk de intensiteit van de reis. Is de reis bedoeld voor ervaren bergbeklimmers en sportievelingen? Dan is het als iemand met weinig conditie niet slim om deze reis te boeken. Verwacht je juist een sportieve reis, maar is er weinig actie? Dat zou ook een tegenvaller zijn. Laat je goed informeren.

2: Sta open voor nieuwe mensen

Groepsreizen staan in het teken van het leren kennen van mensen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je hiervoor open staat. Misschien denk je op het eerste gezicht dat er niemand bij zit waar je een band mee op kan bouwen, maar geef het een kans. Je moet het tenslotte wel een tijd met elkaar volhouden. Maak hier en daar een praatje en leer je reisgenoten kennen. En onthoud: je hoeft niet met iedereen bevriend te zijn. Het is menselijk om niet met iedereen goed om te kunnen gaan. Probeer wel iedereen een kans te geven, wel zo eerlijk. Is er iemand in de groep die jou echt niet dwars zit? Zeg het tegen diegene, of tegen de groepsleider. Vaak weet hij of zij wel wat hieraan gedaan kan worden. Dat is beter dan ermee te blijven zitten.

3: Wat is jouw doel?

Het is belangrijk dat je op groepsreis gaat met een doel. Wil je mensen leren kennen, wil je tijd voor jezelf nemen of wil je het land waar je naartoe gaat leren kennen? Wat het ook is, houd dat doel voor ogen. Het is belangrijk dat je wel altijd rekening houdt met het feit dat het groepsgevoel belangrijk is tijdens een groepsreis. Natuurlijk kun je zo veel tijd voor jezelf nemen als je wil, maar daar is een groepsreis niet geschikt voor. Je zal altijd rekening moeten houden met de groep waar je mee bent.

Door admin