kerst-deocratie

Breng de kerst jouw woonkamer in!

De kerst komt er weer aan. En dat betekent dat het tijd is om jouw woonkamer op te tuigen en helemaal klaar te maken voor de komende feestdagen. Dat klinkt simpel, maar stelt de gemiddelde Nederlander wel voor de vraag hoe je dit op een eigentijdse en strakke manier vorm kunt geven. Wat zijn precies de trends op het gebied van kerstdecoratie voor de woonkamer? Als je gebruik maakt van onderstaande ideeën en tips, zit jij straks in een kamer die een super gezellige kerstsfeer heeft. Een ruimte waar je je helemaal thuis kunt voelen!

Zorg voor enkele sfeervolle kersthuisjes

Een van de beste tips om jouw woonkamer in de kerststemming te brengen, is enkele sfeervolle en romantische kersthuisjes kopen. Wedden dat de stemming in huis meteen gezellig, intiem en closer wordt? Leuke kersthuisjes, zeker als ze voorzien zijn van interne of externe verlichting zoals Luville Efteling huisjes, kun je op elke plek in de woonkamer kwijt om direct een kerstsfeer op te roepen. Een voordeel van kersthuizen is dat ze relatief voordelig zijn. De gemiddelde Nederlander die van kerst houdt, kan dan ook meerdere kersthuisjes van Luville Efteling kopen om de kerstsfeer aan te wakkeren. De kersthuizen komen namelijk niet alleen tot hun recht in de woonkamer, maar ook in de ontvangsthal van jouw woning, in een hobbykamer of zelfs op het toilet.

Kerststukjes mogen niet ontbreken

Naast kersthuisjes mogen kerststukjes – gedecoreerd met dennentakjes, aantrekkelijke gouden accessoires en een mooie grote rode kaars -, natuurlijk niet ontbreken in een interieur dat afgestemd is op de kerstperiode. Stijlvolle en gezellige kerststukjes kun je vrij eenvoudig zelf maken. Maar als je niet zo handig bent, is het slimmer om ze kant en klaar te kopen. Dat scheelt niet alleen qua tijd, maar ook qua kwaliteit een flinke slok op een borrel!

Plaats een vol versierde kerstboom in de kamer

De kerst is geen echte kerst, zeker niet voor kinderen, als het belangrijkste symbool van deze feesttijd ontbreekt: de aloude, bekende – sterker nog: wereldberoemde – kerstboom. Of je nu kiest voor een echte kerstboom die uit de natuur is gehaald, of voor een kunstboom die jarenlang meegaat: een kerstboom is een echte sfeermaker tijdens de kerstdagen. Of het nu een kunst boom of een echte boom is!

Zonder vrolijke en energiezuinige verlichting vaart niemand wel

Last but not least; de vraag wat een woonkamer echt kerst klaar maakt. Een heel mooi voorbeeld hiervan is natuurlijk de verlichting. Er is tegenwoordig ontzettend veel verkrijgbaar op het gebied van kerstverlichting. Er zijn zelfs mooie LED lampjes met warme kleuren die je kunt gebruiken als kerstverlichting. Zo ben je ook nog eens duurzaam bezig. Wil je het aloude warme kerstgevoel creëren dan mogen natuurlijk enkele mooie kaarsen en een haardvuur niet ontbreken. 

Door admin