in gold we trust

Soms modern en futuristisch, soms retro of vintage, er is maar één ding dat constant is in streetwear en dat is dat het de perfecte balans biedt tussen stijl en comfort. Na lange tijd aan de zijlijn, oftewel de straat, te hebben gestaan is streetwear nu onderdeel van de internationale modescene. En zien we veel invloeden van streetwear in fashion. Voor de grote streetwear-merken is het antwoord op de vraag hoe zij streetwise blijven makkelijk: ​​vertrouw op jonge talenten die zich richten op wat er op de straat gebeurt; een formule die zichzelf keer op keer heeft bewezen. Maar hoe word jij streetwise? Is het een kwestie van Black Bananas kleding kopen? Een trainingspak van In Gold We Trust?

Streetwear is meer dan een kledingstijl, het is een identiteit. Weten hoe je het moet dragen, is wat anders. Er wordt gezegd dat niet iedereen heeft wat nodig is om een ​​dergelijke stijl te dragen, maar de realiteit is anders. Tegenwoordig hebben alle grote merken een duidelijke invloed van streetwear en dus kun je deze stijl nu via je je favoriete merken dragen.  Alleen door jezelf volledig onder te dompelen in deze cultuur, kun je hem op zijn best dragen. Door onze reeks waterdichte tips te ontdekken, wordt je de meest streetwise persoon in jouw team.

Streetwear stijl

Zorg dat je goed oplet, want we staan ​​op het punt alles met je te delen wat je moet weten om de streetwear stijl onder de knie te krijgen. Voordat we tot de kern van de zaak komen, is een herinnering aan de oorsprong van streetwear op zijn plaats! De wereldberoemde stijl die moderne streetwear is, is gestaag gegroeid en komt deels uit de skateboard cultuur en evolueerde in de schaduw van de hiphop uit de jaren 90. 

De oorsprong van streetwear gaat terug tot de jaren 80 toen Shawn Stüssy, eigenaar van een surfwinkel, T-shirts begon te bedrukken. Geleidelijk aan werden deze ontwerpen populairder en populairder en sprak vooral bij surfers en skateboarders aan. Een paar jaar later waren al verschillende merken die hun eigen touch aan deze opkomende mode gaven. De oprichting van A Bathing Ape, het beroemde Japanse streetwear-merk, markeerde het begin van de globalisering van de trend. De komst van Supreme was een ander belangrijk keerpunt voor de stijl. De evenementen die ze organiseerden droegen bij aan de groei van de gemeenschap.

Grote ontwerpers en luxemerken sprongen de afgelopen jaren op de streetwear kar. Iconische streetwear collecties van Gucci, Louis Vuitton en Balenciaga brachten streetwear naar de catwalk en gaven het een eigen platform. Het concurreert met andere modetrends en is sindsdien alleen maar gegroeid. De evolutie van streetwear gaat tot op de dag van vandaag door. Een grote groep jonge volwassenen en tieners over de hele wereld maakt het de populairste trend van het moment.

Gecombineerd met enkele vintage elementen krijgt streetwear steeds meer een retro gevoel dat het een meer volwassen uitstraling geeft. Zo gebruiken ontwerpers eindeloze inspiratiebronnen en projecteren stedelijke mode op deze stijl. De grenzen van streetwear vervagen hierdoor en vermengen zich soms met andere kledingstijlen. Toch blijven de kenmerken van streetwear onveranderd:

Casual: De streetwear-revolutie valt niet te ontkennen, het heeft de weg vrijgemaakt voor relaxte looks voor luxe kledingmerken. Tegenwoordig kun je je ontspannen kleden en toch modieus zijn, en dat is grotendeels te danken aan de verandering die streetwear bracht.

Modern: Streetwear-kleding brengt ons naar de toekomst! Alles aan het ontwerp inspireert moderniteit en innovatie. De ideeën onderscheiden zich van andere door hun vindingrijkheid, maar ook door hun gemak. Het zijn nieuwe concepten die we gemakkelijk kunnen accepteren en die we gemakkelijk elke dag kunnen dragen!

Door admin