schoenen comfortabel

Is er iets ergers dan ongemakkelijke schoenen? Je schoeisel mag natuurlijk geen pijn doen, zelfs niet in naam van de mode. En het mag ook geen blijvend ongemak veroorzaken, omdat dit vaak tot pijn leidt. Aangezien steeds meer mensen hun schoenen online kopen, worden schoenen dus ook steeds minder vaak gepast voor de aanschaf. Heb je momenteel een paar schoenen waar je graag op zou willen lopen, maar die niet comfortabel zijn? Dan zijn er gelukkig een paar dingen die je kunt doen om het probleem aan te pakken. Lees verder voor handige tips om schoenen comfortabeler te maken.

Sommige schoenen zitten direct als gegoten, zoals Xsensible schoenen, andere zijn een stuk minder comfortabel en behoeven wat hulp om fijn te zitten. De beste manier om ervoor te zorgen dat je schoenen goed aan je voeten voelen, is door de juiste maat en breedte te nemen. Dit zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar gebeurt lang niet altijd. Je denkt misschien dat je je maat weet, maar uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de volwassenen niet de juiste schoenmaat draagt. 

Het is de moeite waard om je voeten op te meten om je juiste maat te bepalen. Zelfs als je dit in het verleden hebt gedaan, wil je het misschien nog een keer controleren, omdat voeten om verschillende redenen in de loop der jaren kunnen veranderen. Als je niet zeker weet of je de juiste schoenmaat hebt, laat je voeten dan eens door een professional zoals vankeekenbodegraven.nl opmeten.

Sokken kunnen ook voor comfort zorgen

Vraag ​​je je af hoe je schoenen comfortabel kunt maken wanneer je aan het sporten bent of tijd doorbrengt in warme, vochtige klimaten? Vocht afvoerende sokken kunnen een groot verschil maken. Katoenen en wollen sokken absorberen zweet en vocht, zodat ze nat blijven in je schoenen. Vocht afvoerende sokken daarentegen zijn gemaakt van synthetische materialen, die helpen om vocht door te geven aan de buitenste lagen. 

Deodorant

Hoe maak je van een oncomfortabele schoen een comfortabele schoen? Een ander ding dat je kunt proberen, is deodorant… ja, op je voeten. Anti-transpiranten blokkeren zweetkanalen, nemen vocht op en verminderen natuurlijk lichaamsgeuren. Door deodorant op je voeten aan te brengen, kun je uitglijden en schuren voorkomen, wat je uiteindelijk helpt blaren en andere ongemakkelijke omstandigheden te voorkomen. Poedervormige formules zijn meestal effectiever dan andere deodorants. Babypoeder kan ook werken! Stof het over het hele oppervlak van je voet af voordat je in je schoenen glijdt om vocht te absorberen en wrijving te minimaliseren.

Inlopen van schoenen

Als je nieuwe schoenen koopt, neem dan de tijd om ze in te lopen. Ja, zelfs de comfortabele, door podotherapeuten aanbevolen modellen. Hoewel je misschien in de verleiding komt om ze meteen naar kantoor, een chique evenement of op vakantie te dragen, raden we je aan ze de eerste keer maar een paar uur te dragen. Als je trouwschoenen of een paar hebt gekocht voor een andere speciale gelegenheid en je wilt dat ze comfortabel zijn voor het evenement, probeer ze dan in je huis te dragen om ze in te lopen. Als je je afvraagt ​​hoe je schoenen snel kunt inlopen, een paar dikke sokken kan helpen om dit sneller te doen. Stijve of strakke schoenen dragen naar het werk? Pak een extra paar in om halverwege de dag te wisselen om pijnlijke voeten aan het eind van de dag te voorkomen!

Door admin