Speel jij graag poker met je vrienden en ben je een verdienstelijke speler? Dan is online poker echt iets voor jou. Het werkt precies hetzelfde als het fysieke spel, alleen geniet je nog meer van de voordelen van de online omgeving. Je hoeft je huis er niet voor uit, je kunt het opnemen tegen spelers van verschillende niveaus en ook is het deelnemen aan grote toernooien nog nooit zo makkelijk geweest. Als je wilt weten of online poker iets voor jou is en hoe het in z’n werk gaat, dan is dit artikel handig voor jou. Je leest wat je moet doen om online te spelen, welke varianten er zijn en de diverse pokerstrategieën.

Hoe werkt het?  

Wat online poker zo prettig maakt is dat alles is geautomatiseerd. Zo kun jij je echt focussen op het spel zelf. Het delen gebeurt automatisch bijvoorbeeld, maar ook de blinds worden automatisch ingezet en verder geeft de computer aan wie er aan de beurt is. Heel handig als je nog niet zoveel ervaring hebt in de online pokerwereld en al moeite hebt met het eigen maken van de regels. Vergeleken met casino’s zijn er veel meer online poker rooms. Dus je kunt altijd een plekje vinden aan een virtuele pokertafel op een tijdstip dat jou het beste uitkomt. GGPoker is een aanbieder waar je altijd kunt aanschuiven en een potje kunt spelen tegen een of meerdere tegenspelers van jouw niveau. Bij GGPoker kun je eenvoudig de gewenste spelvariant aanklikken en je bepaalt zelf welk bedrag je in wilt leggen. Vaak is er ook een welkomstbonus om nieuwe en trouwe spelers te belonen.

Verschillende varianten

Er zijn talloze varianten in het pokeren. Als we op elke variant in zouden gaan dan mondt dit artikel uit in een boek. Daarom vergelijken we de twee meest gespeelde varianten met elkaar. De Texas hold em en Omaha. De uit Las Vegas afkomstige Omaha variant wordt met vier kaarten gespeeld, waarmee je de best mogelijke combinatie van vijf kaarten dient te maken. Elke speler krijgt vier gedekte kaarten, deze laat je niet aan je tegenspelers zien. Na de eerste echte inzetronde worden er drie kaarten open op tafel gelegd. Het verloop van de twee spellen is nagenoeg hetzelfde, alleen het grote verschil is dat iedere speler twee gedekte kaarten moet gebruiken om de beste kaartcombinatie te maken. Deze kaartcombinaties zijn verder hetzelfde.

Pokerstrategieën

De kaarten die je in je hand hebt zijn natuurlijk van grote invloed voor het spel, maar let ook op welke kaartcombinaties jouw tegenspelers eventueel kunnen hebben. Toon verder nooit je emoties. De spelers moeten niet aan jouw gezicht kunnen aflezen of je al dan niet goede kaarten hebt. Houd tenslotte rekening met je positie aan tafel.

Door admin