een-reis-naar-het-oude-Egypte
Op vakantie gaan is voor sommige een mogelijk voor een bijzondere ervaring. Een avontuur door een jungle of juist een bezoek aan oude gebouwen. Een hele bijzondere ervaring is een vakantie naar Egypte. Egypte staat bekend om zijn ontzettende veelzijdigheid aan cultuur. Als een van de oudste beschavingen van de aarde heeft Egypte gigantisch veel geschiedenis en cultuur om te ontdekken. In deze tekst gaan we kijken wat Egypte nou zo bijzondere maakt en wat de beste manier is voor een reis naar het oude Egypte.

Egypte

Egypte is een land in het noorden van Afrika met als hoofdstad Cairo wat tevens de grootste stad van Afrika is. Dat geeft al aan wat de mogelijkheden zijn voor een vakantie naar Egypte. Er is namelijk voor ieder wat wils. Voor een luxe resortvakantie kun je er terecht, maar ook voor een avontuurlijke vakantie.

Tips

Natuurlijk kent iedereen de piramides. Het laatste overgebleven wonder van de zeven wereldwonderen is een van de bekendste toeristentrekkers ter wereld. De piramides liggen vlakbij Cairo en zijn dus makkelijk te bezoeken. Het zijn 3 grote piramides en een aantal kleine die er omheen liggen.

Wanneer je Cairo bezoekt, mag je ook zeker het Egyptisch museum niet overslaan. Het museum bezit een groot aantal oudheden uit Egypte. Denk aan de juwelen van Toetanchamon en mummies uit de tijd dat mummies nog normaal waren in het oude Egypte. Al met al de beste manier voor een reis naar het oude Egypte dus.

Voor een algehele ervaring met ontzettend veel te doen, is een reis over de Nijl. De Nijl is een rivier die door een groot gedeelte van Egypte gaat en daardoor ontzettend veel laat zien van Egypte. De Nijl werd in de oude tijd ontzettend veel gebruikt voor verschillende doelen en ook nu is de Nijl nog steeds een populaire bestemming. Daarom is de Nijl dus ook een geweldige ervaring die veel laat zien van het oude Egypte.

Tot slot

Voor een avontuurlijke vakantie is Egypte een uitgelezen kans om dit te ervaren. Voor de mensen die liever een rustige vakantie willen dan heeft Egypte ook een hele hoop te bieden in de vorm van resorts en hotels.

Door admin