grote-kamerplanten

Meer groen in het interieur regelen? Een heel goed plan!

Wil je meer groen in je interieur? Dan ben je niet de enige die dit van plan is. Maar vaak komt het er niet van, vanwege en gebrek aan inspiratie, ideeën en daadkracht. Terwijl er legio voordelen van meer groen in je interieur zijn. In de eerste plaats zorgen grote kamerplanten en ander groen in de woonkamer voor een aanzienlijke stressreductie bij de bewoners. Het blijkt dat een grote kamerplant kopen, of andere groene planten, direct zorgen voor een hogere concentratie en een gelukkiger gevoel. En niet zo’n klein beetje ook. Want volgens wetenschappelijk onderzoek daalt het stressniveau in een ruimte met grotere kamerplanten met gemiddeld 12 procent. Ook nam volgens dit onderzoek, gedaan in 2014, de productiviteit aanzienlijk toe. 

Met kamerplanten creëer je direct een beter binnenklimaat

Een grote kamerplant kopen of meerdere grote kamerplanten aanschaffen, zorgt voor een verbetering van het binnenklimaat in huis. Planten hebben de fijne eigenschap dat ze de lucht in huis zuiveren en het CO2-gehalte binnenshuis omlaag brengen. Dit geldt met name voor bamboeplanten, de areca-palm en de ficus Verder zorgen groene planten ervoor dat de luchtvochtigheid in huis op een goed en gezond niveau blijft. Dat is natuurlijk prettig voor iedereen die in huis is en voor de algehele gezondheid van de binnenlucht. 

grote-kamerplant-kopen

Kamerplanten dempen omgevingsgeluiden

Een onverwacht pluspunt van grotere kamerplanten, veel mensen weten dat niet, is het feit dat ze geluiden in de omgeving helpen dempen. Planten absorberen namelijk geluid en zorgen ervoor dat het aantal decibel in huis omlaag gaat. Een mooi en niet-gedacht voordeel van grotere kamerplanten dus! 

Groen past bij elke woningstijl

Het mooie en aantrekkelijke van groen planten in huis is dat deze in werkelijk elk interieurtype gezellig en relaxed staan. Of je nu een modern huis hebt of een klassieke woning: meer groen in je interieur is in alle gevallen mogelijk! Enkele voorbeelden van prachtige grote kamerplanten, er zijn van deze planten tientallen soorten beschikbaar, zijn de Monstera Gatenplant, de Pachira Aquatica, een Olijfboomplant, een Strelitzia Nicolay of de Dracaena Fragans Massangeana. 

Koop mooie kamerplanten mét fraaie potten erbij

Het mooie van een grote kamerplant kopen van een van de soorten die hiervoor genoemd zijn, is het feit dat je ook meteen kunt kiezen voor een fraaie pot die in het interieur past. Houd je van een lekker decoratieve kamer in een traditionele stijl, dan pas je de plantenbakken of plantenpotten daar eenvoudig op aan. Bij een modern interieur kies je uiteraard voor strak vormgegeven potten.

Door admin