kerst-deocratie

Kerst woonideeen

Het einde van het jaar nadert, de dagen zijn weer een stuk korter, het is snel donker, dus ben je vooral veel binnen. Wat is er dan leuker dan alvast te beginnen met het decoreren van je huis voor kerst? Kerst is de tijd van gezelligheid en geeft een extra warme sfeer meestal in huis. Hier vind je enkele diverse kerst woonideeen die meegaan met de laatste trends.

Sfeer maken met kaarsen

Kaarsen zijn een uitstekende sfeermaker en zijn op diverse manieren toe te passen. Zo kan je diverse kaarsen op bijvoorbeeld een schaal of bak zetten op je salontafel of vensterbank om zo een kleurrijk geheel te geven. Laat het licht uit en maak er een romantische sfeer van door de kaarsen aan te steken.

Warm en duurzaam

Duurzaam is een van de trends die steeds meer verwerkt wordt in interieurs. Op het lijstje van kerst woonideeen kan je deze trend dus toevoegen. Gebruik voor alle decoratie in huis warme kleuren en duurzame materialen als hout. Het oogt origineel en is door de duurzaamheid langer te gebruiken. Veel tuincentra en andere zaken bieden voor jou de leukste producten aan voor jouw interieurstijl.

Voeg een winters karakter toe

Kerst is natuurlijk niet compleet zonder een flink pak sneeuw. Helaas heb je het weer niet voor het zeggen, maar je kunt wel in je interieur een winter impressie toevoegen. Een populaire trend is om winterse elementen toe te voegen. Denk aan ijskristallen die je op diverse plekken ophangt, decoraties met een sneeuwlaagje en zelf sneeuwpoeder over je boom gooien. Zo heb je toch een gezelige sfeer als het buiten regent.

De kerstboom decoreren

Wanneer je de kerstboom opzet kan je deze op diverse manieren aanpakken. Wil je de industriële richting opgaan? Versier dan je boom eens met creatieve figuurtjes en diverse metaalachtige vormen. Industrieel is een stijl die op dit moment erg populair is. Ook vintage elementen kan je verwerken met diverse houten en metalen vormen. Of ga juist helemaal los met felle kleuren als je een modern interieur hebt. De boom inrichten naar de interieurstijl is een van de kerst woonideeen die zeker een goede sfeer zal neerzetten. Kijk ook naar alle bijbehorende kerstdecoraties om de stijl compleet te maken.

Door admin