De-industriële-woontrend
Een van de meest populaire woontrends van dit moment is de industriële woontrend. Het stoere, maar zachtaardig karakter van de industriële woontrend zorgt voor een gevarieerde uitstraling. Een industrieel huis heeft een interieur die zo uit een werkplaats lijkt te komen.

Kenmerken van een industriële woonstijl

De kenmerken van een industriële woonstijl zijn ruw, groot en authentiek. Niet netjes afgewerkt, maar soms juist lomp. Helemaal fijn als je geen geweldige klusser bent, maar wel graag iets nieuws wil in je woning. Op verschillende manieren kun je deze woonstijl terug laten komen in de woning en het interieur. Neem bijvoorbeeld een betonnen tafel in plaats van een houten tafel of een ruige leren bank in plaats van een rustige en nette stoffen bank. De mogelijkheden met een industrieel interieur zijn eindeloos. Overige materialen die vaak gebruikt worden bij een industrieel uiterlijk zijn: steen, hout, glas en staal. In plaats van een muur te verven in een standaard kleur kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de muur een beton kleur en look te geven. Kies daarnaast bij industrieel voor stoere accessoires die zo min mogelijk zijn afgewerkt. Stoffen kussens met onafgewerkte randjes of fotolijsten van robuust hout. Ook is het industriële interieur goed te combineren met andere interieurs.

Kleuren

Er zijn ontzettend veel kleuren die passen bij de industriële woonstijl. Vaak komen deze wel uit dezelfde kleurenfamilie. Denk hierbij aan denim blauw, als de stoffen die de werklui droegen in hun werkplaats. Daarnaast doen ook zwart, grijs en wit of een combinatie van al deze kleuren het goed in een industrieel interieur. Kies verder voor kleuren die passen bij dezelfde kleurenfamilie of kies een uitspannende kleur om het op te laten vallen tussen de overige kleuren.

De industriële woontrend is een trend die er al lang is, maar ook zeker nog ontzettend lang zal blijven. Het ruige, maar tegelijkertijd ook huiselijke is en blijft een woontrend die in veel huizen past en zorgt voor een fijne sfeer.

Door admin