Scandinavische-woonkamer-inrichting

Een zwevende kast: wat is dat precies?

Zwevende kasten zijn al jarenlang bezig met een opmars in Nederlandse interieurs. Een zwevende kast in modern interieur is een kasttype dat aan de muur of wand gemonteerd is. De kast heeft dus geen poten en onder de kast is er ruimte. Niet alleen zien zwevende kasten er lekker eigentijds en modern uit, maar ze hebben ook meerdere praktische voordelen. Namelijk effectieve ruimte creëren in de woonkamer en een ruimte er in visueel opzicht groter en breder uit te laten zien. 

De pluspunten van mooie, strak ontworpen zwevende kasten

Het fenomeen zwevende kast heeft flink wat voordelen voor interieurliefhebbers en mensen die houden van een praktische indeling van de woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan de volgende pluspunten van zwevende kasten: 

  • Het schoonmaken van de huiskamer,specifiek onder de kasten, is met zwevende wandkasten veel eenvoudiger. Je kunt met de stofzuiger of met een doekje gemakkelijk onder het meubilair komen. 
  • Ruimte creëren in de woonkamer is nog nooit zo eenvoudig geweest als met zevende kasten. Je kunt de ruimte onder de kast namelijk benutten voor bijvoorbeeld plantenvazen, een tafeltje of andere spullen. 
  • Een zwevende kast in modern interieur heeft ook een prachtig visueel effect. Als je jouw woonkamer of eetkamer in optisch perspectief ruimer wilt laten lijken, is een zwevende kast de ideale manier om dat ruimtelijke effect te bereiken. 
  • Een voordeel van zwevende kasten is verder dat er op dit gebied veel keuzemogelijkheden zijn. Zwevende kasten zijn zowel in authentiek-traditionele stijl verkrijgbaar, maar ook industrieel ontworpen, eigentijdse kasten van dit type worden in overvloed aangeboden door interieurwinkels. 
  • Ook kun je vandaag de dag jouw ideale zwevende kast in modern interieur op maat laten maken. Wil je lades in de kast, boekenplanken of klapdeurtjes? Jouw eigen ontwerp en wensen, hoe bijzonder ook, zijn allemaal uitvoerbaar als je kiest voor een professionele, ervaren aanbieder van zweefkasten. 

Kies ook voor een praktische en moderne zweefkast

Ga ook voor de pluspunten van zwevende kasten en laat je inspireren door de vele mogelijkheden van deze kastsoort. Ruimte creëren in de woonkamer en jouw huis een eigentijdse uitstraling geven, is nog nooit zo gemakkelijk geweest als met zwevende kasten.

Door admin