De opening van het Formule 1 GP raceseizoen vindt in Australië plaats. De verwachtingen zijn voor het team van Red Bull met Max Verstappen groot. Een goed begin van de Grand Prix van Australië zou natuurlijk fantastisch zijn. De eerste testdag heeft inmiddels plaatsgevonden op het circuit in Barcelona. Verstappen heeft aardig wat rondjes gereden in de nieuwe RB16. Deze nieuwe auto is te zien als een verdere ontwikkeling van de RB15, waarbij er aan het concept een paar aanpassingen zijn gedaan. De neus van de racewagen heeft bijvoorbeeld een wat agressiever design. De nieuwe bolide moet het naar verwachting goed gaan doen op hoogte en op zeeniveau.

Jagen op de wereldtitel

Red Bull heeft de lat hoog gelegd en jaagt dit raceseizoen op het binnenhalen van de wereldtitel. Dat is nog niet zo gemakkelijk gezegd als gedaan, want het team van Mercedes met Lewis Hamilton houdt de troon al jaren bezet. Er is door Red Bull veel geïnvesteerd in de ontwikkeling en dat moet wel zijn vruchten gaan afwerpen. Er is zeker een kans dat Red Bull´s Max Verstappen voor de eerste keer in zijn carrière de wereldtitel gaat pakken. Het begin van het F1 seizoen tijdens de GP van Australië speelt daarin natuurlijk een belangrijke rol. Het is belangrijk dat Red Bull tijdens deze eerste race van het seizoen in 2020 laat zien wat het waard is.

Testdagen in Barcelona

De testdagen op het circuit in Barcelona geven al een inkijkje in de voorbereiding op de start van het nieuwe F1 seizoen. Uit de eerste testdag is gebleken dat Hamilton de snelste ronde heeft gereden gevolgd door teamgenoot Bottas. Max Verstappen reed in de RB16 en heeft een uitstekende eerste testdag achter de rug. Zo heeft deze coureur de meeste rondjes op het circuit gereden. Er is ook een tijdenlijst bijgehouden waar Verstappen op de vijfde plek kwam, maar daar draait het op deze testdag niet om. Het is vooral belangrijk om naar het aantal afgelegde ronden te kijken. Op basis daarvan is data te verzamelen om die informatie vervolgens grondig te analyseren. In vergelijking met de afgelopen jaren heeft Red Bull het meeste aantal ronden gemaakt. In totaal heeft Verstappen 161 ronden gereden en dat waren er in het verleden niet meer dan 130. Het lijkt er dus op dat de voorbereiding naar aanloop van de GP in Australië prima verloopt en er dus een goede start verwacht mag worden.

Door admin